Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nell Mescal – “Homesick”

© Jemima Marriott

Broer en zus Mescal zijn momenteel allebei druk bezig met hun dromen najagen. Broer Paul maakte als acteur furore met zijn rol in de serie Normal People, ontvangt op het moment lof vanuit de hele filmwereld voor zijn werk in de tranentrekker Aftersun en staat bij de oplettende muziekliefhebber bekend als de ex van Phoebe Bridgers. Zus Nell is ondertussen hard aan haar weg aan het timmeren voor haar muzikale carrière. De jonge Ierse is al vanaf kleins af aan bezig met muziek, maar besloot onlangs om haar stoute schoenen aan te trekken en er volledig voor te gaan. Ze verhuisde onlangs vanuit de knusse Ierse gemeenschap waarin ze opgegroeide naar het bruisende Londen om daar haar muzikale dromen waar te maken. Dat is best een flinke stap voor een negentienjarige. Om de moeilijke gevoelens die hierdoor los werden gemaakt te verwerken, schreef de singer-songwriter “Homesick”.

In “Homesick” exploreert Nell Mescal haar gevoelens van heimwee en eenzaamheid na haar grote verhuizing. Ze stelt vastberaden te zijn haar dromen te willen realiseren omdat ze niet wil falen, maar geeft ook toe dat ze Ierland mist. Dit doet ze op een simpele maar effectieve wijze zonder onnodige, moeilijke metaforen te gebruiken, waardoor alles dat ze beschrijft ook herkenbaar en begrijpelijk is voor degenen die niet zo’n enorme verhuis hebben doorstaan. Ondanks de thematiek van “Homesick” kent het lied een catchy, upbeat indiepopdeuntje om ons het gevoel te geven dat het echt wel allemaal goed komt en je overal een thuis kan vinden zolang je jezelf maar de tijd gunt. “Homesick” is misschien niet het meest bijzondere nummer dat we ooit al hoorden, maar het is een lief en oprecht liedje waar Nells potentie wel degelijk naar voren komt!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

174 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Lonely"

Waar in de begindagen de loftrompet telkens werd bovengehaald als Sea Girls met nieuwe muziek op de proppen kwam, moeten we nu…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Sleeping With You”

Van indieband Sea Girls zou normaal gezien al op 14 januari een tweede album in de rekken liggen, maar het Britse viertal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Again Again"

Of we het nu willen of niet, 2022 zal op gang geknald worden door het Britse Sea Girls. De band brengt namelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.