Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rival Sons – “Rapture”

© CPU – Matthias Engels

Er zijn maar weinig bands met zo’n verfijnde kledingstijl als de mannen van Rival Sons. Het draagt waarschijnlijk wel wat bij aan de sterke livereputatie van de Californische band, maar natuurlijk doet de muziek dat nog veel meer. Inmiddels bestaat de discografie al uit vijf albums en daar zit geen enkele mindere plaat tussen. De verwachtingen voor Darkfighter zijn dus hooggespannen, maar Rival Sons kennende zal dat wel geen probleem vormen. In aanloop naar de release van dat album, kregen we met “Nobody Wants To Die” ook al een fraaie single.

“Rapture” opent al meteen met een innemende fuzzy riff, zoals we die van Rival Sons gewend zijn. De zang van Jay Buchanan klinkt verzorgder dan gewoonlijk en daardoor gaat hij wat als Sam Fender klinken. Het is dan ook maar terecht dat Buchanan het meest van al op de voorgrond treedt, terwijl de riff dan iedere keer na een strofe inslaat als een donderslag bij heldere hemel. Richting het einde ontploft de boel wel eens volledig, met zowel de steeds terugkerende riff als een straffe gitaarsolo. Ook Buchanan besluit om zijn strot toch eens volledig open te trekken en dat levert, in combinatie met de intense instrumentatie, een climax van jewelste op. “Rapture” klinkt misschien wat anders dan we van Rival Sons gewend zijn, maar dat is allesbehalve negatief.

Darkfighter verschijnt op 10 maart.

Facebook / Instagram / WebsiteTwitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop vult affiche aan met o.a. Turnstile, Limp Bizkit, Heart, Mr. Bungle en Architects!

Goed nieuws voor Graspop-liefhebbers die hun kerstcentjes nog niet hebben uitgegeven, want het festival brengt ons weer een nieuwe lading aan namen!…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rival Sons - DARKFIGHTER (★★★): De repetitieve succesformule

Ondanks dat het vreemde tijden waren, was de coronapandemie voor heel wat bands ook een zeer productieve en creatieve periode. Door het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rival Sons - "Nobody Wants To Die"

Rival Sons staat al jaren bekend als een van de strafste hedendaagse bluesrockbands. De nummers van de Amerikaanse band laten zich kenmerken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.