FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop vult affiche aan met o.a. Turnstile, Limp Bizkit, Heart, Mr. Bungle en Architects!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Goed nieuws voor Graspop-liefhebbers die hun kerstcentjes nog niet hebben uitgegeven, want het festival brengt ons weer een nieuwe lading aan namen! Alle bevestigde namen vind je onderaan het artikel, maar wij lieten ons oog onmiddellijk vallen op Turnstile. De Amerikaanse hardcoreband komt voor een derde keer op rij de Europese festivals platspelen. Na een afwezigheid van zes jaar komt Limp Bizkit dan weer feesten alsof het ’99 is. Bovendien zien we bij Crosses en Mr. Bungle twee bekende gezichten terug: Chino Moreno (Deftones) en Mike Patton (Faith No More). Verder is Graspop meer dan metal alleen. Heart, Rival Sons, Uriah Heep en Wolfmother bedienen de casual gitaarliefhebbers en voor ruige metal moeten we daarentegen zijn bij bands als Pest Control en Empire State Bastard.

Graspop Metal Meeting 2024 gaat dit jaar door van donderdag 20 t.e.m. zondag 23 juni. De donderdagtickets zijn reeds uitverkocht. Meer info vind je op de website.

Een overzicht per dag (op alfabetische volgorde):

Donderdag 20 juniAlice Cooper – Alien Weaponry – All Them Witches – Amaranthe – Ashinell – BABYMETAL – Bleed From Within – Brothers of Metal – Bury Tomorrow – Comeback Kid – Counterparts – Crosses – Doro – Dying Wish – ERRA – Hanabie. – Health – Heart – Kvelertak – Megadeth – Ne Obliviscaris – Night Verse – Polyphia – Shadow of Intent – Solence – Textures – TOOL – Underoath

Vrijdag 21 juni: Avantasia – Biohazard – Borknagar – Brand of Sacrifice – Brian Downey’s Alive And Dangerous – Bruce Dickinson – Corrosion Of Conformity – Drug Church – Dying Fetus – Dynazty – Electric Callboy Eisbrecher – Fear Factory – Fit For a King – Five Finger Death Punch – Fu Machu – Graveyard – High On Fire – Judas Priest – Kadavar – Lansdowne – Nile – Pendulum – P.O.D. – Silverstein – Svartsot – Tarja – The Acacia Strain – The Vintage Caravan – ThursdayTurnstile – Until I Wake – VLTIMAS

Zaterdag 22 juni: A Day to Remember – Abbath – Architects – Avenged Sevenfold – BatushkaBlind Guardian – Bring Me The Horizon – Brutus  – DeathbyRomy – Defects – Empire State BastardFlotsam and Jetsam – I Am Morbid – Ice Nine Kills – Iron Allies – Kamelot – Kampfar – Limp BizkitMammoth WVHMr. Bungle – Pain – Pest Control – Pestilence – Red – Rotting Christ – Steel Panther – Suffocation – Uriah Heep – VOLA – While She Sleeps – Wolfmother

Zondag 23 juni: Atreyu – Better Lovers – Black Stone Cherry – Body Count – Corey Taylor – Crownshift – Crystal Lake – Dark Funeral – Deep Purple – Emperor – Ereb Altor – Extreme – Future Palace – Igorrr – Ihsahn – Karnivool – Machine Head – Make Them Suffer – Malevolence – Monuments – Of Mice & Men – Rival Sons – Sanguisugabogg – Scorpions – Skynd – Slaughter To Prevail – The Black Dahlia Murder – The Last Internationale – Thy Art Is Murder – Vukovi – WARGASM

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop maakt affiche compleet met onder andere John Coffey, Fleddy Melculy en Deez Nuts

Nu het festivalseizoen bijna voor de deur staat, maken steeds meer organisatoren hun line-up compleet. Ook Graspop lost vandaag zijn laatste namen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alice Cooper komt naar Graspop 2024!

Sinds enkele weken komt Graspop Metal Meeting haast met regelmaat van de klok met heugelijk nieuws en hun nieuwste nieuwtje is de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.