Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rival Sons – “Nobody Wants To Die”

© CPU – Matthias Engels

Rival Sons staat al jaren bekend als een van de strafste hedendaagse bluesrockbands. De nummers van de Amerikaanse band laten zich kenmerken door de fuzzy riffs die ons voortdurend om de oren vliegen. Het is soms wat op het clichématige af, maar daar komen de Amerikanen door de hoge kwaliteit van hun muziek makkelijk mee weg. Inmiddels zit het zevende album al in de pijplijn. Darkfighter verschijnt op 10 maart en wordt de langverwachte opvolger van Ferals, dat al van begin 2019 dateert.

Op “Nobody Wants To Die” horen we de band gewoon zoals we ze al jaren kennen. De strakke bluesrockriffs zetten al meteen de toon, net zoals de sterke stem van Jay Buchanan dat doet. Het tempo ligt ook verschroeiend hoog en nog slaagt drummer Michael Miley er in om geregeld een leuke drumfill erbij te proppen. Rival Sons bestaat gewoon uit vier fantastische muzikanten, dat blijkt ook nog maar eens wanneer we na een goede twee minuten een fantastische gitaarsolo krijgen van Scott Holiday. Zoals eigenlijk altijd wel het geval is, is ook dit nummer van Rival Sons perfect om op vol volume door de speakers van je auto te knallen op een roadtrip.

Darkfighter verschijnt op 10 maart.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

187 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rival Sons - "Rapture"

Er zijn maar weinig bands met zo’n verfijnde kledingstijl als de mannen van Rival Sons. Het draagt waarschijnlijk wel wat bij aan…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 4): Alle leeftijden toegestaan

Helaas komt ook Graspop Metal Meeting tot zijn eind. De laatste dag begon nat, maar alsof de duivel ermee gemoeid was, stopte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rival Sons - "Feral Roots"

Er zijn maar weinig bands die zich zo piekfijn kleden als de Californische band Rival Sons. Het viertal staat erom bekend rock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.