Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Malady – “Pressure Builds”

© Jamie Mourn

We hoeven gelukkig niet heel erg lang meer te wachten op de langverwachte debuut-ep van Malady. Het Londense kwartet wist zich de afgelopen tijd met een handjevol ijzersterke singles al enorm in de kijker te zetten. Dit leidde zelfs tot de eer om te mogen openen voor niemand minder dan indiesensatie Wet Leg op hun tour door het Verenigd Koninkrijk. Van dat aanstaande All Pressure, No Diamonds hoorden we in november al het intrigerende “Hyperreal“, maar om onze honger nog eventjes te stillen, schotelen de Britten ons nog een nieuwe single voor in de vorm van “Pressure Builds”.

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: “Pressure Builds” is misschien wel het teleurstellendste nummer dat we tot nu toe uit Malady’s koker te horen kregen. Het lied is namelijk gewoon een slap aftreksel van de eerdere single “Round The Bend“. Het mist de energie en speelsheid die de beat in “Round The Bend” wél interessant wist te maken. Deze nieuwe voelt een beetje als een lamlendige poging van de Engelsmannen om iets magisch maar gewoon te repliceren, in de hoop dat het weer net zo goed uitpakt. Tekstueel gezien is het gelukkig nog wel boeiend. Het lied gaat over het willen slagen in een systeem dat eigenlijk tegen je werkt, en de teleurstelling die ontstaat als je keer op keer faalt binnen dat systeem. Deze maatschappelijke kritiek is het enige dat “Pressure Builds” nog een beetje weet te redden, want verder komen we van een koude kermis thuis.

De eerste ep van Malady, All Pressure, No Diamonds, verschijnt op 10 februari.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

174 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Malady - "Hyperreal"

Soms heb je niet heel erg veel nodig om indruk op ons te maken. Malady heeft namelijk nog maar een hele kleine…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Malady - "Round The Bend"

Er bestaat een fenomeen ‘the 20-year rule’, wat inhoudt dat een trend twee decennia nodig heeft om uit te sterven en weer…
LiveRecensies

Left of The Dial (Dag 1): Hoe strakker, hoe beter

Left of The Dial is een Rotterdams festival dat de hele stad overneemt met postpunkbandjes van over de hele wereld. De organisatie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.