Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Malady – “Round The Bend”

© Jamie Mourn

Er bestaat een fenomeen ‘the 20-year rule’, wat inhoudt dat een trend twee decennia nodig heeft om uit te sterven en weer te herrijzen. De term wordt voornamelijk gebruikt in de modewereld, maar is ook toepasbaar op muziek. Onze huidige favoriet is de revival van Britse ravemuziek uit de late jaren negentig. Artiesten die in de oorspronkelijke hoogdagen van het genre nog in pampers zaten, fascineren ons vandaag met hun moderne interpretatie van jungle, drum-‘n-bass, en breakbeat. Als je al helemaal weg was van PinkPantheress en YAZ, mag je je alvast abonneren op Malady. Het Londense viertal bewees zijn waarde al met twee sterke indierock singles, maar lijkt zich met “Round The Bend” ook aan te sluiten bij de post-rave beweging.

Een simpel gitaarriffje lijkt eventjes een saai rocknummer te verraden, maar al snel wordt dit vermoeden de nek omgedraaid. Zonder pardon begint het refrein en krijgen we een rauwe soep van indie en drum-‘n-bass voorgeschoteld. We gooien onze schouders haast uit de kom wanneer een nostalgische beat onze armen wild in het rond doet zwaaien. De aanstekelijke baslijn vormt dan weer het decor voor een kat- en muisspel tussen hoge en lage frequenties. Hoewel die speelse nuance al genoeg was om onze interesse te pakken te krijgen, zijn het de dubstep-achtige wobbles waar we uiteindelijk voor blijven terugkomen. De snaarinstrumenten zijn op dit nummer nauwelijks hoorbaar, maar als je aandachtig luistert, hoor je het gitaargetokkel dat verantwoordelijk is voor de subtiele achtergrondtextuur. Malady kan in het eerste stadium van zijn bestaan nog alle kanten uitgaan wat hun stijl betreft, maar wij hopen dat de groep baanvast in deze richting blijft bewegen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah - "Davey Says"

We kunnen ons het eeuwig blijven afvragen, maar iets aan cafés en barretjes moet een bepaalde aantrekkingskracht hebben dat voor muzikanten bijna…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Mallory Hawk - "All Your Troubles" & "Run Until They Catch You"

Mallory Hawk draait al even mee in het muziekwereldje. Ze nam de rol van frontvrouw op zich in postpunkband Customer, en is…
AlbumsRecensies

Andromedik - Rise (★★★★): Massage voor je trommelvliezen

Ooit vernoemde Andromedik zichzelf naar het Andromeda-sterrenstelsel. Een opmerkelijke naamkeuze, maar wel een die klopt, aangezien de sky echt wel de limit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.