Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Malady – “Round The Bend”

© Jamie Mourn

Er bestaat een fenomeen ‘the 20-year rule’, wat inhoudt dat een trend twee decennia nodig heeft om uit te sterven en weer te herrijzen. De term wordt voornamelijk gebruikt in de modewereld, maar is ook toepasbaar op muziek. Onze huidige favoriet is de revival van Britse ravemuziek uit de late jaren negentig. Artiesten die in de oorspronkelijke hoogdagen van het genre nog in pampers zaten, fascineren ons vandaag met hun moderne interpretatie van jungle, drum-‘n-bass, en breakbeat. Als je al helemaal weg was van PinkPantheress en YAZ, mag je je alvast abonneren op Malady. Het Londense viertal bewees zijn waarde al met twee sterke indierock singles, maar lijkt zich met “Round The Bend” ook aan te sluiten bij de post-rave beweging.

Een simpel gitaarriffje lijkt eventjes een saai rocknummer te verraden, maar al snel wordt dit vermoeden de nek omgedraaid. Zonder pardon begint het refrein en krijgen we een rauwe soep van indie en drum-‘n-bass voorgeschoteld. We gooien onze schouders haast uit de kom wanneer een nostalgische beat onze armen wild in het rond doet zwaaien. De aanstekelijke baslijn vormt dan weer het decor voor een kat- en muisspel tussen hoge en lage frequenties. Hoewel die speelse nuance al genoeg was om onze interesse te pakken te krijgen, zijn het de dubstep-achtige wobbles waar we uiteindelijk voor blijven terugkomen. De snaarinstrumenten zijn op dit nummer nauwelijks hoorbaar, maar als je aandachtig luistert, hoor je het gitaargetokkel dat verantwoordelijk is voor de subtiele achtergrondtextuur. Malady kan in het eerste stadium van zijn bestaan nog alle kanten uitgaan wat hun stijl betreft, maar wij hopen dat de groep baanvast in deze richting blijft bewegen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. - “Jungle”

Er zijn niet heel veel artiesten die ons continu weten te benieuwen en doen wensen naar nieuwe muziek, maar Fred again.. slaagt…
InstagramLiveRecensies

Jungle @ Vorst Nationaal: De dansvloer in een vingerknip geopend

Sinds de release van derde langspeler Loving In Stereo vorige zomer moesten de fans van Jungle het nodige geduld opbrengen om de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Jungle - "GOOD TIMES" & "PROBLEMZ"

Ondanks dat het ondertussen al bijna een jaar geleden is sinds Jungle met Loving In Stereo zijn derde langspeler op de markt bracht, is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.