Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Malady – “Round The Bend”

© Jamie Mourn

Er bestaat een fenomeen ‘the 20-year rule’, wat inhoudt dat een trend twee decennia nodig heeft om uit te sterven en weer te herrijzen. De term wordt voornamelijk gebruikt in de modewereld, maar is ook toepasbaar op muziek. Onze huidige favoriet is de revival van Britse ravemuziek uit de late jaren negentig. Artiesten die in de oorspronkelijke hoogdagen van het genre nog in pampers zaten, fascineren ons vandaag met hun moderne interpretatie van jungle, drum-‘n-bass, en breakbeat. Als je al helemaal weg was van PinkPantheress en YAZ, mag je je alvast abonneren op Malady. Het Londense viertal bewees zijn waarde al met twee sterke indierock singles, maar lijkt zich met “Round The Bend” ook aan te sluiten bij de post-rave beweging.

Een simpel gitaarriffje lijkt eventjes een saai rocknummer te verraden, maar al snel wordt dit vermoeden de nek omgedraaid. Zonder pardon begint het refrein en krijgen we een rauwe soep van indie en drum-‘n-bass voorgeschoteld. We gooien onze schouders haast uit de kom wanneer een nostalgische beat onze armen wild in het rond doet zwaaien. De aanstekelijke baslijn vormt dan weer het decor voor een kat- en muisspel tussen hoge en lage frequenties. Hoewel die speelse nuance al genoeg was om onze interesse te pakken te krijgen, zijn het de dubstep-achtige wobbles waar we uiteindelijk voor blijven terugkomen. De snaarinstrumenten zijn op dit nummer nauwelijks hoorbaar, maar als je aandachtig luistert, hoor je het gitaargetokkel dat verantwoordelijk is voor de subtiele achtergrondtextuur. Malady kan in het eerste stadium van zijn bestaan nog alle kanten uitgaan wat hun stijl betreft, maar wij hopen dat de groep baanvast in deze richting blijft bewegen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…
LiveRecensies

ascendant vierge @ Ancienne Belgique (AB): Het beste van twee werelden

Fragiele, haarfijne opera en luide, harde gabber. Ofwel: een engelenstem en duivelse beats. Het zijn uitersten van elkaar, maar singer-songwriter Mathilde Fernandez…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle - "Dominoes"

Er zijn weinig bands die zich een sound zo eigen hebben weten maken zoals Jungle. De Britten zijn namelijk al sinds de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.