Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gretel Hänlyn – “Wiggy”

Soms komen er opkomende artiesten voorbij waarvan je weet dat hun toekomst ontzettend rooskleurig zal zijn. Een van die muzikanten is Gretel Hänlyn. Met haar volwassen, melancholische sound die je misschien niet zou verwachten bij haar jonge leeftijd, heeft de Engelse al flink wat harten veroverd. Niet alleen van muziekliefhebbers zoals wij, maar ook die van toonaangevende muzikanten zoals Mura Masa. Daar werkte Gretel al mee samen voor zijn album demon time, maar ook voor haar eigen muziek mocht ze rekenen op de hulp van de gevierde Britse producer, zoals voor bijvoorbeeld haar nieuwste single “Wiggy”.

Inspiratie komt soms uit de vreemdste hoeken, zo bewijst Gretel Hänlyn. “Wiggy” is namelijk geïnspireerd op haar gelijknamige kat, die haar iets van een thuisgevoel en een doel biedt terwijl ze opgroeit en ouder wordt. Volwassen worden is iets waar de Londense namelijk behoorlijk mee kampt, en ze exploreert deze lastige gevoelens tegen een soundtrack van grungy gitaren en drums. Haar typische stem leent zich uitstekend voor deze stoerdere sound, en weet ons net als op de vorige single “Today (can’t help but cry)” weer helemaal mee te sleuren in haar verhaal. Met andere woorden schotelt Gretel Hänlyn ons met “Wiggy” weer een ontzettend fijne single voor waar we geen genoeg van kunnen krijgen! 

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

257 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "You've Fallen In Love Again"

Haar debuut-ep Something American zorgde er in 2017 voor dat er plots heel wat ogen op Jade Bird gericht waren. De vrolijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Burn The Hard Drive" (feat. Mura Masa)

Na een periode van muzikale stilte, met uitzondering van de soundtrack voor de Netflix-film NYAD, keert de vrolijkste zangvogel van het Verenigd…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.