Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gretel Hänlyn – “Wiggy”

Soms komen er opkomende artiesten voorbij waarvan je weet dat hun toekomst ontzettend rooskleurig zal zijn. Een van die muzikanten is Gretel Hänlyn. Met haar volwassen, melancholische sound die je misschien niet zou verwachten bij haar jonge leeftijd, heeft de Engelse al flink wat harten veroverd. Niet alleen van muziekliefhebbers zoals wij, maar ook die van toonaangevende muzikanten zoals Mura Masa. Daar werkte Gretel al mee samen voor zijn album demon time, maar ook voor haar eigen muziek mocht ze rekenen op de hulp van de gevierde Britse producer, zoals voor bijvoorbeeld haar nieuwste single “Wiggy”.

Inspiratie komt soms uit de vreemdste hoeken, zo bewijst Gretel Hänlyn. “Wiggy” is namelijk geïnspireerd op haar gelijknamige kat, die haar iets van een thuisgevoel en een doel biedt terwijl ze opgroeit en ouder wordt. Volwassen worden is iets waar de Londense namelijk behoorlijk mee kampt, en ze exploreert deze lastige gevoelens tegen een soundtrack van grungy gitaren en drums. Haar typische stem leent zich uitstekend voor deze stoerdere sound, en weet ons net als op de vorige single “Today (can’t help but cry)” weer helemaal mee te sleuren in haar verhaal. Met andere woorden schotelt Gretel Hänlyn ons met “Wiggy” weer een ontzettend fijne single voor waar we geen genoeg van kunnen krijgen! 

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

174 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gretel Hänlyn - "Today (can't help but cry)"

Een van de meest veelbelovende artiesten van het moment is Gretel Hänlyn. De jonge Britse singer-songwriter verscheen vorig jaar voor het eerst…
AlbumsRecensies

Shygirl - Nymph (★★★★): Ingetogen popprovocateur

In de alternatieve popwereld wordt er al lang uitgekeken naar het debuutalbum van de Zuid-Londense Blane Muise. Onder haar moniker Shygirl laat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.