Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramkot – “One More”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het Gentse Ramkot heeft geenszins stil gezeten sinds hun winst van De Nieuwe Lichting in 2021. Het trio raasde als een wervelwind over de Vlaamse podia en liet een spoor van krakende versterkers, overspannen decibelmeters en gewonnen harten achter. De band wist met hun rechttoe-rechtaan rock die recht naar de slagader bijt dan ook een ijzersterke livereputatie op te bouwen. Gelukkig weet Ramkot ook op plaat zich nog steeds op effectieve wijze een weg naar je trommelvliezen te banen, wat eerder al resulteerde in een paar erg sterk ontvangen ep’s. In februari wordt het tijd om de poort van de grote doorbraak aan splinters te rammen, met de release van hun eerste volwaardige album en de daaruit voortvloeiende tour die hun langs diverse podia in België en Nederland brengt. Om de luisteraar alvast vakkundig wakker te schoppen en attent te maken op dat heuglijke feit, krijgen we nu alvast de nieuwe single “One More” voorgeschoteld.

Op “One More” klinkt Ramkot zoals we van de broertjes Leyman en hun kompaan Hannes Cuyvers gewoon zijn, smerig op de best mogelijke manier. Het nummer opent met een openingssalvo op de drums die aangeeft dat de groep er nog steeds geen doekjes om windt en recht op je middenrif mikt. Een springerige gitaarlijn volgt al snel, vergezeld door de aanloop naar een aanstekelijk refrein. Ramkot is altijd al een band geweest die niet voor de originaliteitsprijzen gaat en klinkt op “One More” initieel dan ook ietwat als een gretige jongere versie van De Staat. Na een stevige minuut verandert het geweer echter van schouder om te ontaarden in een maalstroom van snedige riffs, achtergrondgezang en tempowisselingen. Dat Ramkot plots een afslag neemt op een nummer dat recht op doel lijkt af te gaan, en dat zonder uit de bocht te vliegen, doet het beste vermoeden voor de kwaliteit van hun debuut. Dit Ramkot is daadwerkelijk klaar om de oorlog te voeren die ze op het nummer prediceren, en gaat dat ongetwijfeld doen voor hordes aan headbangende fans.

Op 17 februari verschijnt In Between Borderlines bij de lokale en digitale platenboer. De Gentse rockers aan het werk zien kan dan weer veelvuldig, en dat in onder meer de AB op 7 maart, de Kreun in Kortrijk op 22 april en Trix in Antwerpen op 27 april.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

LECTOR. – Y (★★★★): Solide, volumineuze powerrock

Fan van het zwaardere werk? Cirkel dezer dagen eens in en rond café de Hippo te Oudenaarde. Mogelijks loop je daar een…
InstagramLiveRecensies

Ramkot @ Ancienne Belgique (AB Club): Al rammend op hun best

Hun debuutalbum is nog maar enkele weken oud, maar toch denken de heren van Ramkot niet aan stilzitten. De winnaars van De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ramkot – In Between Borderlines (★★★½): Sappige ramrock

De Gentenaren van Ramkot hebben al even geen introductie meer nodig. Sinds de release van hun debuutsingle “Broken Thighs” hadden de heren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.