Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single New Pagans – “There We Are John”

Het gaat snel voor de veelgeprezen band uit Belfast. In 2021 lieten ze hun debuut The Seed, The Vessel, The Roots and All los op de wereld. De noiserock die terug te vinden was op deze plaat liet een band horen die aan zelfreflectie deed en de zelfkritiek niet spaarde. Nu — bijna twee jaar later — staan ze op het punt de opvolger uit te brengen. “There We Are John” is niet het eerste voorsmaakje dat we te horen krijgen. Bij de aankondiging begin november kregen we maar liefst twee songs gepresenteerd die een geluid lieten optekenen dat meer evenwichtig, hoopvol en meer naar buiten gericht is. Al bleef dat kwade donkere kantje sluimeren door beide nummers.

Dat kwade kantje treedt alvast duidelijk op het voorplan tijdens “There We Are John”. Met een intro die heel nerveus en opzwepend klinkt hebben we zelfs de neiging om schichtig rondom ons te kijken voor een dreigend, ongekend gevaar. De gitaar is als een venijnig serpent dat zich een weg doorheen de song wurmt en naar het einde volledig de controle verliest met een stevige solo als resultaat. Door zich te concentreren op de maatschappelijke grenzen die worden gesteld aan leeftijd en geslacht, zijn de vergelijkingen met helden als Pixies en PJ Harvey nooit veraf. De single is trouwens rechtstreeks geïnspireerd door kunstenaar, filmmaker en activist Derek Jarman. De visionaire avant-garde artiest was een belangrijke figuur in de geschiedenis van de homocultuur.

Het tweede album, Making Circles of Our Own, verschijnt op 17 februari via Big Scary Monsters. Benieuwd of New Pagans de lat hoog kan houden, want deze single maakt ons alvast hoopvol.

FacebookInstagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Skunk Anansie @ Lotto Arena: Harmonieuze samenkomst voor rebellen van twintig jaar geleden

Het is ondertussen van Anarchytecture (2016) geleden dat we een nieuw album te horen kregen van de band Skunk Anansie. Nadat ze…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2021

Door alle uitgestelde releases van vorig jaar, was 2021 een machine waarbij iedere vrijdag tientallen topalbums verschenen. De opgave om het bos…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.