Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rebecca Black – “Sick To My Stomach”

© Sarah Pardini

Er is al veel geschreven over Rebecca Black, maar de Amerikaanse zangeres wil het verleden voor goed achter zich laten. Ze is namelijk in een laatste rechte lijn richting haar debuutalbum aan het werken, waarmee ze iedereen wil laten zien dat ze meer is dan dat meisje met het ‘slechtste nummer aller tijden’. Die associatie plakt sinds 2011 dankzij haar jeugdzonde “Friday” achter haar naam. Nadat Black de afgelopen jaren zichzelf vooral in de queer-scene terug in de kijker speelde door hyperpopprojecten, kiest ze nu weer volop voor de radiovriendelijke popmuziek. Of de zangeres ermee haar grote renaissance bij het grote publiek zal meemaken, valt nog af te wachten.

Het leek er lang op dat Rebecca Black eerder voor het provocerende werk zou kiezen op haar debuut, maar de vorige singles zoals “Crumbs” en “Look at You” spraken dat al tegen. Vandaag lost ze met “Sick To My Stomach” opnieuw een zachte poptrack, die terug voor toegankelijke melodieën gaat. Helaas missen we deze keer wat pit en uniekheid, want echt pakkend zijn de strofes en vooral het refrein niet. Dat ze niet de beste zangeres is en ze qua vocaal bereik redelijk beperkt is, komt namelijk iets te duidelijk naar voor op “Sick To My Stomach”. Laat ons hopen dat de Amerikaanse meer facetten laat zien op haar eerste album, want een hit zal ze met deze single niet kunnen scoren.

Op 9 februari brengt Rebecca Black haar debuutalbum Let Her Burn uit.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #39

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rebecca Black - "Look At You"

From zero to hero. Als je de biografie van Rebecca Black zou lezen, zou je jezelf bijna durven afvragen waarom de Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rebecca Black - "Crumbs"

Jarenlang werd Rebecca Black uitgelachen en gekleineerd, maar dat ze de grotere persoon in kwestie is, liet ze de afgelopen jaren zien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.