Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Allie Crow Buckley – “Greatest Hits”

© Katherina Acevedo

Allie Crow Buckley heeft invloeden die reiken van Black Sabbath tot Joni Mitchell, maar laat zich eveneens inspireren door schilderijen, gedichten en de mythologie. Dat al die uiteenlopende inspiratiebronnen een interessant geheel vormen, toonde ze al op haar debuutalbum Moonlit and Devious in 2021. Nadat o.a. NPR en The New Yorker haar oppikten, volgden tours met Jenny Lewis en Maggie Rogers, twee artiesten waarbij ze muzikaal perfect aansluit. Haar tweede album Utopian Fantasy laat gelukkig niet al te lang op zich wachten en verschijnt dit jaar nog. Voor dat album pendelde ze tussen het Britse platteland en de Californische bergen, wat zich ook hoorbaar maakt op haar nieuwe single.

Het hele album van Buckley werd gemasterd in de iconische Abbey Road Studios in Londen, wat we ook aan de pakkende kwaliteit van “Greatest Hits” horen. Elk detail en elke nuance hoor je glashelder. Het nummer verspreidt een romantische sfeer, ondanks dat de tekst eigenlijk vooral een duisternis omvat. Ze beschrijft namelijk de momenten waarop je alle controle lijkt te verliezen in de chaos, wat zich in de dromerige soundscape echter niet meteen kenbaar maakt. De melodieën hebben iets poëtisch en verspreiden vooral een gemoedsrust. De indiepop van Buckley is rijk aan invloeden en geluiden, wat zich dan ook in “Greatest Hits” betaald maakt.

Op 19 mei brengt Allie Crow Buckley Utopian Fantasy uit via Nettwerk.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1858 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Donny Benét @ Botanique (Orangerie): Donny's discobuffet

Een tweetal jaar lang konden de ticketjes voor Donny Benét op prikborden prijken. Tijd genoeg dus om alle leutige teksten en bouncy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.