Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Harry Strange – “love”

Dat het Verenigd Koninkrijk overloopt van jonge talenten die pogen om het te schoppen tot in het collectieve geheugen van het grote publiek, hoeven we je niet meer te vertellen. Dat het daardoor moeilijker dan ooit is om door de bomen het bos te zien, nog minder. Daarom reiken we je met Harry Strange graag een veelbelovende jonge singer-songwriter/indie-artiest die ons vorig jaar al voorzichtig wist te bekoren. In zijn thuisland weet de Brit dan ook al stilletjes aan een groter publiek aan te spreken, en dus lijkt het slechts een kwestie van tijd voor het buitenland volgt. Met een gloednieuwe ep in het verschiet, zou dat wel eens sneller kunnen gaan dan gedacht.

Nieuwste creatie “love” zou daar in elk geval al een mooie rol in kunnen spelen, want volgens de Brit is het meteen ook het eerlijkste nummer dat hij ooit maakte. Dat voel je ook al snel, want Harry Strange houdt het bijzonder ingetogen. Met enkel een minimale gitaar als instrumentatie ligt alle focus vanzelfsprekend op zijn stem, alsook op het verhaal dat hij te vertellen heeft. Zo heeft hij het over een verloren gegane liefde, waar hij nog steeds gevoelens voor heeft. Toch is “love” niet ‘het zoveelste liefdesliedje’, want in een zee van voorspelbaarheid, weet de jonge zanger toch een gevoel van eerlijkheid en oprechtheid over te brengen. Een geslaagde single met andere woorden!

What A God Damn Shame verschijnt op 15 februari.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

STAKE - LOVE, DEATH and DECAY (★★★★): Muilperen van wereldklasse

Wie al eens graag een muzikale uppercut tegen zijn kin krijgt, weet dat ze bij STAKE altijd terecht kunnen voor een sparring….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Harry Strange - "god damn shame"

Om de zoveel tijd duikt er weer een goedlachse mannelijke singer-songwriter op, afkomstig uit een willekeurige plaats in het Verenigd Koninkrijk, vaak…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Madeleine Mayi - "Light's Out"

Wie zich wel eens waant in de wereld van de singer-songwriters, luisterde mogelijks al een keer naar Madeleine Mayi. De jonge muzikante…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.