Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caspar Auwerkerken – “The Hunter”

© CPU – Leni Sonck

Wie Dansende Beren een beetje volgt, weet dat we de afgelopen twee weken druk zijn bezig geweest met het bekendmaken van onze nieuwe ‘Grote Beren van Morgen’. Caspar Auwerkerken maakte daar twee jaar geleden al deel van uit, maar heeft in de tussentijd vooral achter de schermen aan zijn grote doorbraak gewerkt. Nadat hij tekende bij V2 Records en artist in residence werd bij zowel Het Depot als bij de Muziekgieterij, werkte hij in alle stilte ook aan een eerste ep. Daaruit kregen we eind vorig jaar dan een voorsmaakje te horen in de vorm van “In Skies“. Een nummer dat nu gezelschap krijgt van “The Hunter”.

Wie Caspar al eens live aan het werk zag, zou deze derde single misschien wel kunnen herkennen. Het nummer vormde tijdens zijn sets al een hoogtepuntje, en dat omdat het met zijn dikke vier minuten wondermooi openbloeit. Zo komt “The Hunter” redelijk rustig op gang, waardoor de stem van de Hasselaar al snel alle aandacht naar zich toe trekt. Geleidelijk aan komen er dan nog een paar dromerige elementen bij het geheel kijken, zoals bijvoorbeeld strijkers of wat uiterst minimalistische elektronische toetsen. Het draagt alleen maar bij aan het effect dat “The Hunter” in z’n geheel heeft, want het laat een ietwat wazige indruk op je na. Zeker als de single na verloop van tijd een versnelling hoger schakelt en het allemaal een tikkeltje zwaarder binnenkomt. Drie op drie voor Caspar Auwerkerken!

Op 26 januari staat Caspar Auwerkerken in het voorprogramma van Strand of Oaks in C-Mine. Op 1 april staat hij samen met Isaac Roux in het Muziekcentrum Dranouter.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
AlbumsRecensies

Caspar Auwerkerken - Abloom (★★★½): Biografische bloei

Nu de dagen weer wat korter worden, het avondrood wat vroeger de kop opsteekt en het al eens durft te onweren, komt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Caspar Auwerkerken – “I Tried”

De Hasseltse Caspar Auwerkerken is nog maar 23 en heeft al heel wat stof doen opwaaien in de Belgische muziekwereld. Zo werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.