Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weireldverbeteroars? – “Onderboane”

Weireldverbeteroars? brengt met “Onderboane” de derde single uit voordat hun nieuwe album We Zin Rond op 20 januari uitkomt. Het hiphopcollectief opgericht door Kim De Roo, Simon Vandaele en Benjamin Vandenhende gooide eerder al “Gin Avance” en “Wilde Weldoener” op ons bord en die tracks konden ons alvast bekoren. Deze keer neemt taxi Weireldverbeteroars? ons mee tijdens een autorit of beter gezegd “Onderboane”. Het tochtje met de wagen is een knipoog naar de voormalige job van Simon en Benjamin als chauffeurs bij het ziekenvervoer. Het lied gaat over de zoektocht als jongere naar een plaats in de maatschappij met de nodige tegenspoed.

In de videoclip nemen verschillende mensen plaats in de passagiersstoel naast chauffeur/rapper Simon. Er passeren verschillende metgezellen de revue waaronder een broer die in de problemen zit, de grote liefde alsook een vaderfiguur. De passagiers staan voor verschillende reflecties van het dagelijkse leven. Nog een fun fact is dat zowel vrienden als familie figureren in de clip.

Het refrein luidt: ‘ik ben aant zoeken na de route, ma kweet nie welk nen afslag dak moe pakken vo de juste boane te vinden, ik ben aant vloeken op de route ma kwee nie welk nen afslag dak moe pakken vo tgeluk vo mie te winnen’. Met “Onderboane” tonen de West-Vlamingen alvast dat ze zich zowel muzikaal als visueel op ‘de juste boane’ begeven om niet enkel hun eigen provincie te veroveren.

“Onderboane” maakt ons alleen maar nog meer benieuwd naar debuutalbum We Zin Rond dat op 20 januari verschijnt.

FacebookInstagram / Soundcloud

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Weireldverbeteroars? - "Halfvol"

Weireldverbeteroars? is een hiphopformatie uit het West-Vlaamse Tielt. “Halfvol” is hun derde single, eerder brachten ze al de twee nummers “Kom Mor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.