Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jérémie Makiese – “OASIS”

Deze zaterdag strijden in Paleis 12 te Brussel zeven kandidaten voor het felbegeerde Belgische ticket naar het Eurovisie Songfestival in Liverpool en weten we wie de opvolger wordt van Jeremie Makiese. De zanger bereikte in Turijn de negentiende plaats en haalde met zijn debuutsingle “Miss You” uiteindelijk platinum in België. Op een opvolger was het echter lang wachten, maar de sympathieke zanger heeft eindelijk goed nieuws. Er is nieuwe muziek klaar en die klinkt bijzonder zomers. De ideale soundtrack dus om al te hunkeren naar warmere dagen.

“OASIS” klinkt op veel vlakken anders dan “Miss You”, maar zijn soulvolle r&b-stem staat nog steeds centraal. We krijgen veel zomerse geluiden en instrumenten te horen, waardoor het zonnetje in onze gedachten nooit ver weg is en we zelfs op sommige momenten wat aan “Papaoutai” van Stromae denken. Helaas is het refrein echter niet sterk genoeg om helemaal te blijven hangen, want meer dan ‘ooh la la’s’ krijgen we op die sleutelmomenten niet te horen. In de strofes kan Makiese ons duidelijk meer overtuigen, want daar durft hij vocaal ook wat meer. “OASIS” is een zeer veilige single, waarbij de zanger iets te weinig risico’s neemt om het memorabel te maken.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1758 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Stromae @ Paleis 12: De kracht van kwetsbaarheid

Over de liveperformances van Stromae is al veel gezegd en geschreven: hij is een geboren entertainer, weet daardoor het publiek van begin…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2022

Na enkele jaren die in het teken stonden van het coronavirus, kon het Belgische muzieklandschap zichzelf eindelijk terug rechttrekken met een ietwat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Stromae, Fred again.., Paolo Nutini, IDLES en meer naar Down The Rabbit Hole 2023!

In de Groene Heuvels van Beuningen is het voorlopig nog redelijk rustig, maar van vrijdag 30 juni tot zondag 2 juli wemelt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.