Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benny Sings – “Young Hearts”

Benny Sings is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een van de grootste vaste waarden in de Nederlandse muziekwereld. Hij bracht in 2003 zijn eerste album uit genaamd Champagne People en in de jaren die volgden bracht hij er nog zes uit én werkte hij samen met gevierde namen als Mac DeMarco. Dit voorjaar brengt hij alweer zijn achtste langspeler uit genaamd Young Hearts. Vorig jaar kregen we daar al “The Only One” en “The World” van te horen, maar vandaag stuurt de Dordtse muzikant de titeltrack de wereld in.

Wie hoopte dat Benny Sings iets vernieuwends en interessants zou doen met “Young Hearts” zal teleurgesteld achterblijven. Met zijn nieuwste single geeft de Nederlander zoals gewoonlijk een vrolijk, zomers indiepopliedje dat lekker in het oor ligt. Het is prima, maar het klinkt precies zoals ieder ander nummer uit de koker van Benny Sings, dus heel boeiend vinden we het niet. Zelfs de vocals van Remi Wolf — die ook nog op een ander nummer op Young Hearts te horen zal zijn — en het feit dat het nummer gaat over twee jonge crackverslaafden, kunnen onze aandacht er niet bij houden. “Young Hearts” belooft niet veel goeds voor dat aanstaande album, helaas.

Dat achtste soloalbum van Benny Sings verschijnt op 23 maart.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

258 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Remi Wolf - "Cinderella"

De echte grote doorbraak bleef op het Europese vasteland redelijk uit, maar in haar thuisland de Verenigde Staten is Remi Wolf toch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sofie Winterson - "Lost You to a Boy"

Nadat Sofie Winterson samen met Benny Sings de ep Moral had uitgebracht, smaakte dat blijkbaar naar meer. Begin juni verschijnt Southern Skies,…
AlbumsRecensies

Benny Sings - Young Hearts (★★★): Met de groeten uit L.A.

Tim van Berkestijn, de Nederlander beter bekend onder het alter ego Benny Sings, is al aan zijn achtste album toe. Grote bekendheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.