Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single shame – “Six-Pack”

© CPU – Stijn Verbruggen

Wie het nieuwe album van shame nog niet op zijn ‘to watch’-lijstje heeft gezet voor dit jaar, maakt daar best heel snel werk van. De band rond Charlie Steen is namelijk al lang geen onbekende meer in de gitaarwereld en dat is logischerwijs niet zonder reden. Na twee steengoede albums keerde de band anderhalve maand geleden terug met “Fingers of Steel“, waarmee het vijftal zich doordachter en beredeneerder toonde dan ooit tevoren. Hoewel die nieuwe wind doorheen de sound door de fanbase werd verwelkomd met open armen, rammen ze met “Six-Pack” wel weer als vanouds alles aan flarden.

Zonder pardon vliegen de riffs op “Six-Pack” je meteen om de oren, en met een rauw gitaargeluid dat zo maar van enkele nummers op Vs. van Pearl Jam geplukt zou kunnen zijn, vinden we dat ook helemaal niet erg. Het tempo is bovendien meedogenloos en qua gevoel intenser dan we ooit van de band hebben mogen meemaken. De adempauze rond het middelpunt is echter, hoewel welkom, slechts een schijn, want naar het einde trekt het vijftal nog eens alle registers open om een finale energiebom los te laten. Met nog enkele profetische woorden van voortrekker Charlie Steen bij, is het dan ook eerder moeilijk om niet los van je sokken geblazen te worden.

Food for Worms is vanaf 24 februari beluisterbaar. Bovendien komen ze dat op 5 april voorstellen in de Ancienne Belgique in Brussel en een dag later in de Melkweg in Amsterdam. Allen daarheen!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

shame - Food for Worms (★★★★): Kleine jongens worden groot

Het is vaak heel leuk om bands muzikaal duidelijk ouder te zien worden, zeker als dat zo goed blijkt te gaan als…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview shame: ‘Dit album is een Mercedes, het volgende wordt een ruimteraket’

De Britse postpunkers van Shame brengen komende vrijdag een nieuw album uit, Food For Worms. Nadat meerdere schrijfsessies niets opleverden, werd de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single shame - "Adderall"

Fans van shame zitten er al even op te wachten, maar op vrijdag is het eindelijk zover. Dan verschijnt met Food for…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.