Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single shame – “Six-Pack”

© CPU – Stijn Verbruggen

Wie het nieuwe album van shame nog niet op zijn ‘to watch’-lijstje heeft gezet voor dit jaar, maakt daar best heel snel werk van. De band rond Charlie Steen is namelijk al lang geen onbekende meer in de gitaarwereld en dat is logischerwijs niet zonder reden. Na twee steengoede albums keerde de band anderhalve maand geleden terug met “Fingers of Steel“, waarmee het vijftal zich doordachter en beredeneerder toonde dan ooit tevoren. Hoewel die nieuwe wind doorheen de sound door de fanbase werd verwelkomd met open armen, rammen ze met “Six-Pack” wel weer als vanouds alles aan flarden.

Zonder pardon vliegen de riffs op “Six-Pack” je meteen om de oren, en met een rauw gitaargeluid dat zo maar van enkele nummers op Vs. van Pearl Jam geplukt zou kunnen zijn, vinden we dat ook helemaal niet erg. Het tempo is bovendien meedogenloos en qua gevoel intenser dan we ooit van de band hebben mogen meemaken. De adempauze rond het middelpunt is echter, hoewel welkom, slechts een schijn, want naar het einde trekt het vijftal nog eens alle registers open om een finale energiebom los te laten. Met nog enkele profetische woorden van voortrekker Charlie Steen bij, is het dan ook eerder moeilijk om niet los van je sokken geblazen te worden.

Food for Worms is vanaf 24 februari beluisterbaar. Bovendien komen ze dat op 5 april voorstellen in de Ancienne Belgique in Brussel en een dag later in de Melkweg in Amsterdam. Allen daarheen!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Mayberry - "Shame"

Nu CHVRCHES het tienjarig jubileum van debuutplaat The Bones of What You Believe uitgebreid heeft gevierd, kan frontvrouw Lauren Mayberry zich eindelijk voluit…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2023 (Festivaldag 3): Kippenvel in het park

Acht artiesten, acht verschillende genres. Vrijdag en zaterdag waren dan wel gereserveerd voor de gevestigde, Belgische bands en festivalhypes van het moment,…
InstagramLiveRecensies

shame @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Samen fit

Als shame in het land is dan kan je er prat op gaan dat wij ook aanwezig zijn! Het Britse vijftal luidde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.