Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single shame – “Fingers of Steel”

© CPU – Stijn Verbruggen

Het mag dan nog een druilerige dinsdag zijn die stilaan het komen van de winter aankondigt, toch is er wel degelijk reden om te feesten. Na bijna twee jaar zonder noemenswaardig nieuw werk (los van twee kleine singles), is shame namelijk in volle glorie terug met een gloednieuw nummer. De band was al enkele weken zijn fans knettergek aan het maken door cryptische tweets de wereld in te sturen, maar na een periode van onzekerheid weten we nu dus eindelijk waar dat allemaal op sloeg.

Met “Fingers of Steel” krijgen we bovendien opnieuw een nieuwe versie van de band te horen. Zo was er al een duidelijke overgang te horen na het eerste album, dat vrij rechttoe rechtaan was, naar een veel technischere sound die heel wat trekken van onder andere Talking Heads vertoonde op hun tweede langspeler. Nu neemt de band echter een beetje afstand van hun postpunkdagen. Naar eigen zeggen haalden Charlie Steen en zijn gevolg ditmaal inspiratie van Lou Reed op tekstueel vlak en muzikaal bij de Duitsers van Blumfeld, zowaar. Daar valt inderdaad wel iets voor te zeggen, want “Fingers of Steel” klinkt een stuk groter en minder vinnig dan ze op het gros van de nummers uit Drunk Tank Pink klonken. Een slecht voorteken is dat absoluut niet, want shame klinkt op een alweer nieuwe manier heel erg sterk.

Als je dacht dat het goede nieuws daarmee voorbij was, heb je het goed mis. Vanaf 24 februari krijgen we namelijk een vervolgstuk op Drunk Tank Pink dat Food for Worms zal heten. En ook daar stopt het nog niet, want shame komt dat album op 5 april voorstellen in de Ancienne Belgique. Hoera!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

156 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

25 nieuwe namen voor Rock Herk met o.a. The Afghan Whigs, Therapy? en shame

Rock Herk viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en dat zal het niet zomaar laten aan zich voorbij gaan. Nadat we in…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Mayberry - "Shame"

Nu CHVRCHES het tienjarig jubileum van debuutplaat The Bones of What You Believe uitgebreid heeft gevierd, kan frontvrouw Lauren Mayberry zich eindelijk voluit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.