Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zebrahead – “Middle Seat Blues”

Sinds het vertrek van de zanger Matty Lewis en de komst van Adrian Estrella heeft Zebrahead niet bepaald stil gezeten. Met hernieuwde energie bracht de groep uit SoCal in 2021 de ep III uit. Nu maakt de band zich klaar om het vervolg van deze plaat, verrassend II, op 3 februari te releasen. Met het uitbrengen van nieuwste single “Middle Seat Blues” lichten ze nog een tipje van de sluier op met wat ons te wachten staat.

“Middle Seat Blues” is zoals je een nummer van Zebrahead kan verwachten, vol energie en met goede teksten. Ben Osmundson, bassist van de groep, noemt het lied een combinatie van metal, groove en punk, iets dat direct duidelijk is vanaf het eerste couplet. De band vliegt er meteen stevig in en dendert met een hoge snelheid doorheen het nummer. De mengeling van de verschillende stijlen gaan naadloos in elkaar over en zorgen er voor dat “Middle Seat Blues” de nodige punch krijgt. Ook de boodschap dat je jezelf moet omringen met kwaliteit en niet met kwantiteit, is goed hoorbaar. Wanneer het einde nadert, geven de gitaristen nog een keer alles wat ze hebben om vervolgens af te sluiten op de manier waarmee ze het ook begonnen. Al bij al is “Middle Seat Blues” een nummer dat perfect past binnen de discografie van Zebrahead en leggen ze hiermee de verwachten voor de nieuwste ep torenhoog.

Vanaf begin februari tourt Zebrahead door heel Europa, waarbij ze ook de Benelux aandoen. Op 28 februari staan ze in de Kakva Zappa in Antwerpen en op 4 maart treden ze op in de Dynamo te Eindhoven.

FacebookInstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dust – “Ward 52”

Dust heeft zonet hun debuutplaat aangekondigd en doet dat met de nieuwe single “Ward 52”. De band staat nog aan het begin…
InstagramLiveRecensies

You Me At Six @ Trix (Club): Interactieve show met gillende gitaren

Hoewel You Me At Six ondertussen al bijna vijftien jaar meedraait in de muziekscene, lijkt er nog lang geen einde aan te…
AlbumsFeatured albumsRecensies

CIVIC - Taken By Force (★★★½): Tussen staalhard en iets te zacht

Taken By Force is misschien wel de juiste omschrijving van de opmars die CIVIC de afgelopen jaren kende. ‘Geen kompassie’ lijkt dan ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.