Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex, Fred again.. & Flowdan – “Rumble”

Dat Fred again.. een artiest is die op zowat elk feestje zal passeren in 2023, werd de afgelopen weken al gigantisch duidelijk. Het ziet er echter naar uit dat hij gezelschap zal krijgen van zijn maatje Skrillex, want ook Sonny Moore lijkt terug uit de schaduw te treden. De Amerikaanse dj en producer had overigens heel wat vingers in de pap bij het succes van Fred, gezien hij vaak als producer fungeerde en bij momenten zelfs met hem samenwoonde om samen aan nieuwe muziek te werken. De eerste resultaten daarvan waren al te horen op Actual Life 3 (January 1 – September 9 2022), maar nu krijgen we met het gloednieuwe “Rumble” alweer een nieuwe samenwerking voorgeschoteld, dit keer samen met Britse grimeheld Flowdan. Een nummer dat overigens ook het eerste voorsmaakje zou zijn van de twee albums die Skrillex dit jaar zal uitbrengen, van een terugkeer gesproken!

Wie Fred again.. al eens live aan het werk zag, hoorde “Rumble” misschien al eens passeren. Het was dus eigenlijk al op voorhand duidelijk dat het nummer thuishoort in een zweterige club; iets dat ook van de studioversie afdruipt. Zo zijn het donkere, dreunende bassen die de kroon spannen, maar wordt het plaatje pas echt afgemaakt door de diepe stem van Flowdan. “Rumble” voelt aan alsof je je in een soort waas bevindt, die enkel kan ontstaan door een lange nacht dansen. Als na verloop van tijd de basbeats dan nog wat doordringender worden, is het feestje compleet. Een track die eender welke zaal met de grond gelijk kan maken, en minder hadden we ook niet verwacht van dit drietal.

Hoe Skrillex’ albums precies gaan heten en wanneer ze verschijnen, is nog onduidelijk. Wel sprak de Amerikaan op zijn sociale media over QFF en DGTC. Op zaterdag 1 juli staat Fred again.. in The Barn op Rock Werchter.

Skrillex: Facebook / Instagram
Fred again..: Facebook / Instagram
Flowdan: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2112 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Fred again.. - “ItsNotREEAALLLLLLLL” (feat. Duoteque & Orion Sun) & “BerwynGesaffNeighbours” (feat. BERWYN & Gesaffelstein)

Als het gaat over de populairste artiesten van het moment, is Fred again.. nog altijd een naam die als eerste over de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. - "stayinit" (feat. Lil Yachty & Overmono)

Je weet dat er iets staat te gebeuren wanneer de naam Fred again.. voorbijkomt. De Britse producer is al een tijdje alomtegenwoordig…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.