Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DEBBY FRIDAY – “SO HARD TO TELL”

© Katrin Braga

DEBBY FRIDAY is de nieuwe poulain van het toonaangevende label Sub Pop (o.a. Weyes Blood, Kiwi Jr.) en weet met haar experimentele muziek nieuwe dimensies op te zoeken. Denk aan de koelbloedigheid van Sevdaliza in combinatie met de scherpheid van Death Grips. Voor de creatie van haar debuutalbum nam ze een paar drastische besluiten. De Canadese ruilde Vancouver in voor Toronto, maar ze werkte vooral voor het eerst samen met een producer. Graham Walsh (Holy Fuck) gaf haar de mogelijkheid om haar universum nog meer uit te breiden en dat deed ze ook.

Een makkelijk nummer is “SO HARD TO TELL” zeker niet, maar net dat experimentele en ietwat abstracte kantje geeft het nummer meteen dat kenmerkende karakter van DEBBY FRIDAY.  Een transcendente ondertoon met zweverige backings worden door een opbouwende productie steeds imposanter en zijn de ideale match voor de messcherpe vocals van de zangeres. De ene keer lijkt ze ons mee te willen nemen naar een dromerig landschap, de andere keer neigt ze meteen weer terug naar een duistere, desolate gedachtenwereld. Die contrasten maken van “SO HARD TO TELL” een bijzonder mooie voorbode van haar langverwachte debuutalbum.

DEBBY FRIDAY brengt op 24 maart haar debuutalbum GOOD LUCK uit via Sub Pop.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1858 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2023 die je niet mocht missen

We hebben je de afgelopen weken al overspoeld met lijstjes vol steengoede albums, en toch zijn er sommige platen die nog wat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Broken Bells - "Good Luck"

Het was alweer een jaar geleden dat we van het gouden duo Broken Bells iets te horen kregen. Toen met “Shelter” kregen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.