Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Yorkston, Nina Persson & The Second Hand Orchestra – “The Harmony”

© Anna Drvnik

James Yorkston is een echte teamplayer, dat bewees hij in het verleden al door samen te werken met een hele reeks aan artiesten, waaronder Martin Carthy en KT Tunstall. Ook voor zijn tiende album, The Wide, Wide River, dat twee jaar geleden verscheen riep hij de hulp in van andere artiesten, namelijk The Second Hand Orchestra. Hun samenwerking verliep duidelijk goed, want momenteel werken ze opnieuw aan een album, maar deze keer voegde een derde artiest zich toe aan het geheel. Op het aankomende album The Great White Sea Eagle zullen namelijk niet alleen de Brit en de Zweedse groep te horen zijn, maar ook Nina Persson, bekend van The Cardigans. Eerder brachten de muzikanten al singles “Hold Out For Love” en “An Upturned Crab” uit en vandaag voegen ze daar ook nog eens “The Harmony” aan toe.

“The Harmony” volgt in de voetsporen van “An Upturned Crab” en we horen wederom een intieme kant van Yorkston en Persson. De titel vinden we dan ook zeer toepasselijk, want de twee muzikanten vormen samen een harmonieus geheel, alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. De twee krijgen begeleiding van een subtiel gitaartje, maar het zijn eerder hun stemmen die ons als een zacht dekentje comfort aanbieden. Een viool zorgt voor een licht melancholisch gevoel, al blijft de warmte van dit romantische duet voornamelijk aanwezig. De Brit en de Zweden tonen met “The Harmony” opnieuw aan dat ze een goede combinatie vormen, waardoor wij nog meer uitkijken naar dat aankomende album.

The Great White Sea Eagle verschijnt op 13 januari.

James Yorkston: Facebook / Instagram / Website
Nina Persson: Facebook / Instagram
The Second Hand Orchestra: Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

W-Festival (Dag 3): Een elektrische afsluit

Na een organisatorisch stroef verlopen tweede dag belandden we zondag al op de derde en laatste dag van het W-Festival in Oostende….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BROCKHOFF – “Why”

Hamburg mag dan niet de grootste muziekgeschiedenis hebben, het lijkt een goeie broedplaats te zijn voor opkomend talent zoals BROCKHOFF. Ze verhuisde…
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir" - Dakota

Ken je dat gevoel? Je wilt alleen maar op de bank liggen, je ogen dicht doen en wegdromen bij goede muziek… Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.