Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie Rose – “Anything”

© Esme Rogers Smith

Frankie Rose heeft de afgelopen jaren de tijd genomen om andere projecten met haar muzikaal talent als drummer of zangeres te verrijken, maar heeft ook uitgebreid de evolutie van de wereld bestudeerd om haar nieuwe album te schrijven. In de vorige twee decennia is ze vooral in New York en Los Angeles een gevestigde waarde geworden, die ook ver daarbuiten de aandacht weet te trekken en dus met een splinternieuw album haar langverwachte terugkeer zal vieren. Met de release van haar nieuwe single, kondigt ze namelijk haar eerste langspeler in zes jaar aan.

Haar liefde voor new wave-hooks en haar ongeremde gedrevenheid die we normaal vooral in postpunk horen, zijn op “Anything” zeker terug te horen, al is het vooral ook de poppy structuur die het nummer heel goed in het oor doet liggen. Een gitaarmelodie en dromerige synths begeleiden ons vanaf het begin en zoeken een onverwachte vrolijkheid op, waarmee ze vooral in de instrumentale outro nog eens uitpakt. De verschillende lagen stem scheppen daarbovenop een lichte melancholische sfeer die “Anything” tot de ideale comebacksingle kroont.

Love As Projection, het nieuwe album van Frankie Rose, verschijnt op 10 maart via Slumberland Records.

Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1857 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "Anything"

Eind mei moest Skyboy, het tweede album van Duncan Laurence, uitkomen. De zanger stelde die uitgave uit omwille van mentale druk, want…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "anything"

De naam Adrianne Lenker zegt je op zich misschien niet zoveel, maar als we je erbij vertellen dat het de naam is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tops

Tops is een band afkomstig uit Montréal, Canada. Hun vorig album, Picture You Staring, dat in 2014 uitkwam belandde in ieders eindejaarslijstje….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.