Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rae Sremmurd – “Torpedo”

© Maxim Meyer-Horn

Sinds hun doorbraak in 2015 is het Amerikaanse duo Rae Sremmurd niet meer weg te denken uit de snel evoluerende hiphopwereld. Als hofleverancier van een heleboel hits zoals “No Type”, “Black Beatles” en “Swang” bouwden de broers een stevige reputatie op die ze tot op heden relevant blijft houden. En dan is er ook nog het solosucces van Swae Lee, die samen met respectievelijk Post Malone en French Montana miljarden streams verzamelde op Spotify. Dat zorgde er wel voor dat hun vierde album SREMM4LIFE al bijna vijf jaar op zich laat wachten, maar er is licht aan het einde van de tunnel. De release wordt voor de komende weken verwacht en om de anticipatie te vergroten krijgen we met “Torpedo” nog een typisch Rae Sremmurd nummer als voorbode.

Terwijl de andere twee singles in de aanloop naar SREMM4LIFE ietwat teleurstelden, voelt deze “Torpedo” als een terugkeer naar oude sterktes. Een vlijmscherpe beat met veel diepe bassen vormt de basis waarop Swae Lee en Slim Jxmmi met veel vakkennis overheen rappen. Afwisselend halen ze hun beste flow naar boven en dat zorgt voor de nodige dynamiek om de vaart er in te houden. Het is ook zeer aangenaam dat ze elkaar in balans houden op “Torpedo” en niet boven elkaar hoeven uit te steken, wat op hun grootste hits ook al de sleutel naar succes bleek te zijn. “Torpedo” voelt op heel wat vlakken als een terugkeer naar oude sterktes.

Instagram / Facebook / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1923 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Post Malone @ Sportpaleis: Stortbui aan hits

Het was alweer een tijdje geleden dat Post Malone nog eens de oversteek maakte van zijn stekje in Utah naar het Europese…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…
AlbumsRecensies

Feeder - Torpedo (★★★★): Elfde langspeler die inslaat als een bom

Wanneer je bijna drie decennia en elf albums diep in je carrière zit, is het niet meer dan logisch dat je pieken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.