Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Koné – “Deeper Sound”

© Margot Van de Kelder

De jonge muzikant Koné Moerman is een echt multitalent en vond zijn liefde in de percussie. Naast drummen voor projecten zoals fantom, Amrita Khan en Majé, maakt de 22-jarige ook onder zijn eigen naam muziek. Zijn debuutsingle “Cloud 9” bracht hij inmiddels al meer dan een jaar geleden uit, maar stilzitten deed hij dit jaar zeker niet. Hij werkte aan nieuwe muziek en vertrok op een inspirerende Erasmus in de Deense hoofdstad Kopenhagen, waar hij eveneens harten en nieuwe fans veroverde met zijn handpan. Dat ondergewaardeerde instrument krijgt ook op zijn nieuwe single een hoofdrol.

Op “Deeper Sound” gaat Koné op een muzikale excursie en horen we op zijn zelf-geproducet nummer heel wat warme klanken die ons nog wat extra warmte brengt in deze koude tijden. Boeddhistische mantra’s, de handpan en heerlijke percussie zorgen voor een spirituele zoektocht langs de diepste bochten van je ziel. Neem daar nog een prachtig stemtimbre bij en je krijgt een popnummer dat een bepaalde aanstekelijkheid heeft, die we niet altijd in soortgelijke nummers horen. “Deeper Sound” is een muzikale introspectie die steeds mooi opbouwt richting refrein om uiteindelijk in alle rust te eindigen met de dromerige handpan-melodieën. We zijn dus benieuwd naar zijn eerste ep, waarop hij verder met verschillende gastzangers en -zangeressen zal samenwerken.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1858 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Koné - "Cloud 9"

De lockdown heeft ervoor gezorgd dat heel wat jonge muzikanten meer dan ooit hun passie voor muziek gebruikten om creatief aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.