Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hundred Reasons – “The Old School Way”

© Matt Higgs

Hundred Reasons blijkt aan een heuse comeback als groep bezig te zijn. De laatste keer dat het viertal samen een langspeler uitbracht, dateert ondertussen al van 2007. Fans die de groep al sinds zijn beginjaren volgen, zullen waarschijnlijk uitkijken naar dat aankomende album, Glorious Sunset, al is het nog een paar maanden wachten. De Britse rockband, bestaande uit Andy Bews, Colin Doran, Andy Gilmour en Larry Hibbitt, zal daarmee aan zijn vijfde langspeler zitten. De Britten maakten ons al eerder warm met “Glorious Sunset” en een maand geleden nog “New Glasses“, maar brengen nu nog een derde voorsmaakje in de vorm van “The Old School Way.”

Met “The Old School Way” lijkt de band tekstueel de rode draad uit vorige nummers verder te volgen. Zo gaat deze single over mensen die geen verantwoordelijkheid voor hun daden nemen. Hoewel “New Glasses” ons nog vrolijk wist te maken, voelt deze nieuwe een beetje langdradig aan, waardoor we uitkijken naar het einde. Het merendeel van dit lied bevat amper emotie. Net voor het einde valt er dan een pauze, waarna het wel opeens interessant wordt. Leadsinger Doran weet frustratie in zijn stem te steken en het lijkt er op bepaalde momenten zelfs schreeuwend uit te komen. Waar de gitaar en drums voorheen enkel voor een herhalende ondersteuning zorgden, weten ze ook dan pas iets aantrekkelijks toe te voegen aan “The Old School Way”. Jammer dat ze er slechts aan het einde onze aandacht mee weten te trekken, want de rest van deze single zal niet in ons geheugen blijven vastzitten.

Glorious Sunset verschijnt op 24 februari.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hundred Reasons - "New Glasses"

Vorige maand verblijdde de Britse indierockband Hundred Reasons ons nog met het heugelijke nieuws dat ze in februari — voor het eerst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.