Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hundred Reasons – “New Glasses”

©Matt Higgs

Vorige maand verblijdde de Britse indierockband Hundred Reasons ons nog met het heugelijke nieuws dat ze in februari — voor het eerst in vijftien jaar trouwens — een nieuw album, Glorious Sunset, op de wereld zullen loslaten. Gelijktijdig met dat nieuws kregen we ook de stomende titeltrack te horen. Vandaag voegen ze daar een tweede single aan toe om ons warm te maken. Het viertal scoorde aan het begin van het millennium ook hier in ons land enkele bescheiden radiohitjes, met als bekendste nummer het punky “I’ll Find You”. Over het kanaal stond Hundred Reasons steevast te boek als een band om rekening mee te houden, maar echt doorbreken zat er niet in. Ze modderden nog aan tot 2013 om er dan toch het bijltje bij neer te leggen.

“New Glasses” klinkt fris en de tijd heeft hen duidelijk goed gedaan. De stem van zanger Colin Doran klinkt iets gepolijster dan dat we gewoon waren maar komt het geheel ten goede. De samenzang met gitarist en co-zanger Larry Hibbitt geeft diepgang aan het nummer. Wat Hibbitt trouwens uit zijn gitaar tovert is zo aanstekelijk dat we een glimlach nauwelijks kunnen onderdrukken. Als luisteraar krijgen we nooit het gevoel dat we naar iets spectaculairs vernieuwend aan het luisteren zijn, maar worden we meegenomen op een vier minuten durende trip waar we enkel vrolijk van worden. Het contrast tussen de tekst en muziek is echter vrij groot, want het nummer gaat over mensen die anderen slecht behandelen, enkel en alleen om hun eigen tekortkomingen te verdoezelen.

Na “Glorious Sunset” dat vier weken geleden verscheen scoort Hundred Reasons weer een voltreffer met “New Glasses”. De vreugde die de groep laat horen op beide singles zorgt er voor dat wij toch stilaan warm aan het lopen zijn voor het aankomende album, al is het nog even wachten tot 24 februari.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hundred Reasons - "The Old School Way"

Hundred Reasons blijkt aan een heuse comeback als groep bezig te zijn. De laatste keer dat het viertal samen een langspeler uitbracht,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.