Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skillet – “Psycho In My Head”

Skillet

© CPU – Matthias Engels

Skillet bracht begin dit jaar het elfde(!) album Dominion uit waarbij de sound van vlotte gitaarriffs met dynamische, catchy refreinen werd verdergezet en goed onthaald. De Christelijke metalband uit Memphis had duidelijk enkele nummers over en brengt daarom binnen enkele maanden een deluxe editie uit. Volledig doorbreken en headlinen deed Skillet nooit, maar de band kan toch meerdere Grammy-nominaties opschrijven. Met verschillende tours waarbij vier passages op de heilige weide van Graspop bevestigde Skillet zich als die ene groep waar iedereen wel een nummer van kent en vol enthousiasme bij kan meeklappen.

“Psycho In My Head” komt direct binnen met alles wat je verwacht van Skillet: een scheurende riff die wordt opgevolgd door alle bandleden die instrumentaal hun talent tonen. Doorheen het nummer vinden we synthesizers, genoeg distortion en hard slagwerk die elke Skilletfan zullen bekoren. Het refrein is dan weer net iets gemakkelijker te volgen en mee te zingen waarbij de razende gitaren verminderen en synthesizers er meer doorkomen. Geen paniek voor de stevigere fans, de zware breakdown zal zeker live de moshpits goed vullen. De rauwe stem van John Cooper blijft natuurlijk ook een vaste waarde binnen hun sound. Zijn tekst gaat over het kampen met mentale problemen en het beest eens willen loslaten. De donkere gedachten van Cooper komen meerdere malen aan bod in ook het oudere werk, denk maar aan wereldhit “Monster” die tekstueel sterk overeenkomt met dit nieuw nummer. Dat heeft altijd al geresoneerd bij de fans en om die reden blijven ze bij hun succesformule. Bestaande fans zullen dit nummer zeker smaken, maar als Skillet nog te ontdekken valt, zijn er genoeg albums die als beter beginpunt dienen, zoals Comatose en Awake.

De deluxe editie van Dominion, getiteld Dominion: Day of Destiny, komt uit op 17 februari 2023.

FacebookInstagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

I Prevail @ Trix: Zegevierende krijgers

Er zijn heel wat artiesten die hun succes te danken hebben aan een cover op YouTube, maar voor een metalcoreband kunnen we…
InstagramLiveRecensies

Beast in Black @ Trix: Het beest was terug waar het begon

Kort na in het voorprogramma van Sabaton te hebben gespeeld, verliet Anton Kabanen zijn band Battle Beast na (muzikale) meningsverschillen. De gitarist…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dying Fetus - "Unbridled Fury"

Dying Fetus is een vaste waarde binnen het deathmetalgenre. Vooral met hun tweede album, Killing on Adrenaline, en derde plaat, Destroy the…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.