Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skillet – “Psycho In My Head”

Skillet

© CPU – Matthias Engels

Skillet bracht begin dit jaar het elfde(!) album Dominion uit waarbij de sound van vlotte gitaarriffs met dynamische, catchy refreinen werd verdergezet en goed onthaald. De Christelijke metalband uit Memphis had duidelijk enkele nummers over en brengt daarom binnen enkele maanden een deluxe editie uit. Volledig doorbreken en headlinen deed Skillet nooit, maar de band kan toch meerdere Grammy-nominaties opschrijven. Met verschillende tours waarbij vier passages op de heilige weide van Graspop bevestigde Skillet zich als die ene groep waar iedereen wel een nummer van kent en vol enthousiasme bij kan meeklappen.

“Psycho In My Head” komt direct binnen met alles wat je verwacht van Skillet: een scheurende riff die wordt opgevolgd door alle bandleden die instrumentaal hun talent tonen. Doorheen het nummer vinden we synthesizers, genoeg distortion en hard slagwerk die elke Skilletfan zullen bekoren. Het refrein is dan weer net iets gemakkelijker te volgen en mee te zingen waarbij de razende gitaren verminderen en synthesizers er meer doorkomen. Geen paniek voor de stevigere fans, de zware breakdown zal zeker live de moshpits goed vullen. De rauwe stem van John Cooper blijft natuurlijk ook een vaste waarde binnen hun sound. Zijn tekst gaat over het kampen met mentale problemen en het beest eens willen loslaten. De donkere gedachten van Cooper komen meerdere malen aan bod in ook het oudere werk, denk maar aan wereldhit “Monster” die tekstueel sterk overeenkomt met dit nieuw nummer. Dat heeft altijd al geresoneerd bij de fans en om die reden blijven ze bij hun succesformule. Bestaande fans zullen dit nummer zeker smaken, maar als Skillet nog te ontdekken valt, zijn er genoeg albums die als beter beginpunt dienen, zoals Comatose en Awake.

De deluxe editie van Dominion, getiteld Dominion: Day of Destiny, komt uit op 17 februari 2023.

FacebookInstagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.