Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single K’s Choice – “Time Is A Parasite”

© CPU – Chris Stessens

Dat de tijd vliegt moet je tegen de broers Bettens niet zeggen. In 2023 staan ze dertig jaar op de planken en dat vieren ze met een tour in mei langs de leukste concertzalen in de Benelux. Wat begon als het duo The Choice groeide uit tot de hitmachine K’s Choice. De hits “Not An Addict”, “Believe” en “Everything For Free” zullen zeker niet ontbreken tijdens hun tocht. Om dit jubileum extra in de verf te zetten, brengen ze ook een deluxe vinylbox uit met daarin drie albums waarvan eentje met b-kantjes, onuitgegeven werk en een nieuwe single. Die single “Time Is A Parasite” is een zeer leuke en frisse toevoeging aan hun discografie.

“Time Is A Parasite” wordt afgeteld als een lancering van een spaceshuttle. De drumfill wordt gevolgd door grootse gitaren zoals we die kennen van K’s Choice. Hoe hard ze ook willen rocken, het is de stem van Sam die er een heel toegankelijke saus over giet. Er sluipt een mysterieuze, doch toegankelijke sfeer doorheen heel de song die bijdraagt aan een gestage opbouw. Het effect op de stem van Bettens is net genoeg in balans om het nummer een aangenaam extraatje te geven. Telkens we terug aan het refrein komen, ontploft de boel en krijgen we de hardste versie van K’s Choice te horen. Maar geen zorgen; het popelement blijft steeds aanwezig in de poprock die ze brengen, al overheerst nu het rockkantje iets meer.

Wie erbij wil zijn op hun dertigjarig verjaardagsfeestje kan tickets bestellen vanaf vrijdag 9 december om 10u. In België spelen ze op 17 mei in de AB. Twee dagen later kan je hen vinden in De Roma in Antwerpen. Voor de Nederlandse fans staan er heel wat meer optredens op de planning.

Instagram / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Jasper Steverlinck + K's Choice @ Arena 5: Voelen dat je leeft

De zomer loopt op z’n eind, maar daar merken we in Brussel niks van. Arena 5, de nieuwste telg onder Brusselse concertzalen,…
LiveRecensies

Crammerock 2019 (Festivaldag 2): Na regen komt… goede muziek

Op dag twee van het regenachtige Crammerock zagen we vele verrassende dingen. Boven de weide in Stekene scheen er een prachtige regenboog,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Voorbeschouwing Crammerock 2019

Volgend weekend is het zover! Op vrijdag en zaterdag zal het Oost-Vlaamse Stekene  even één van de drukbezochtste plaatsen van de provincie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.