Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IST IST – “Mary in the Black and White Room”

© Tom White/Black Rock Creative

Manchester blijft haar zonen uitsturen. Zo ook IST IST dat al een tijdje mooie stappen aan het zetten is op het Britse moedereiland. Of die grote doorbraak er ook op het vasteland aan zit te komen, is nog koffiedik kijken. In ieder geval kunnen we eind maart al een derde langspeler met Protagonists als doopnaam en Kind Violence Records als labelpeetvaders verwachten.

De heren van IST IST zitten dus niet stil, want na het beklijvend en dansbare postpunknummer “Stamp You Out” gooit de formatie uit Manchester het met “Mary in the Black and White Room” over een iets andere boeg. Daar waar eerstgenoemde track haast integraal een Joy Division-nummer had kunnen zijn, gaat de nieuwe single eerder het pad op van de indierock. Denk hierbij aan Editors, het Belgische ter ziele gegane Customs of Whispering Sons op wolkerige dansschoenen. Liefhebbers van postpunk met een hedendaagse vibe, maar nostalgische stem, zijn bij IST IST aan het goeie adres.

Protagonists verschijnt op 31 maart.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

136 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #32

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.