Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tommy Ashby – “Lifeline”

De Schotse Tommy Ashby is een artiest die dagelijkse schoonheden kan omzetten in muziek. Niet verbazend als je weet dat hij psychoakoestiek gestudeerd heeft, oftewel hoe het menselijk brein reageert op geluiden. Hij weet zijn muziek dan ook op een vattende manier te brengen. Ondanks al die kennis kunnen we nog niet echt spreken van een doorbraak bij de singer-songwriter. Naast vier ep’s heeft hij nog geen enkel album op zijn naam staan, wel redelijk wat singles. Vandaag vervolledigt Ashby zijn vijfde ep door daar het laatste nummer, dat trouwens dezelfde naam als de ep draagt, van uit te brengen.

“Lifeline” gaat deels over de zee, zoals in de bijhorende videoclip te zien is. Toch had Ashby geen enkel verband met de zee, tot hij tijdens de welgekende pandemie daar naartoe verhuisde samen met zijn vriendin, die daar opgegroeid is. De onderliggende boodschap van het lied is dan ook hoe iemand je kan laten geven om een bepaalde plaats omdat deze zo belangrijk is voor hen. Ashby brengt dit op een prachtig breekbare manier met zijn stem, een piano en een voornamelijk rustige gitaar. De rust die hij in de zee vindt brengt hij muzikaal duidelijk over. De Schot lijkt ons comfort te bieden door middel van zijn muziek en slaagt daar met “Lifeline” zeker in.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Recensie: Rhodes @ Botanique

Vorige week stond hij nog in Vorst Nationaal als het voorprogramma van Hozier, maar een rol als support act is niet weggelegd voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.