Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rozi Plain – “Help”

In 2008 debuteerde Rozi Plain met Inside Over Here en binnenkort mag ze een vijfde album aan haar oeuvre toevoegen. De Britse singer-songwriter kon in het verleden al meetouren met onder andere Devendra Banhart en stond in eigen land ook al op het Green Man Festival. Voor dat aankomende album PRIZE dropte Plain al eerder nummers “Prove Your Good” en “Agreeing For Two”. Blijkbaar was dat niet genoeg om ons warm te maken, want nu brengt ze nog een derde single uit dat op haar vijfde langspeler zal staan, namelijk “Help”.

“Help” is een combinatie van verschillende instrumenten die we normaal niet samen zouden verwachten. Plain gebruikt een saxofoon, een harp, een gitaar, drums en keyboards voor haar nieuwste uitgave. Als je dit leest denk je waarschijnlijk dat het een chaotisch nummer is, maar het tegendeel is waar. De Britse creëert zowaar een gevoel van rust met hier en daar genoeg variatie om het niet langdradig te maken. De titel verwijst naar de betekenis van deze single, namelijk het zoeken naar wat iemand voelt en waardoor dit komt, wat heel veel moeite kan kosten. “Help” is een bijzonder lied, maar ook geniaal gemaakt. We zijn alvast benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten van dat nieuwe album.

PRIZE verschijnt op 13 januari volgend jaar.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 24 - 30 april 2017

De laatste week van april was er één van duizenden fascinerende releases. Ook op de videoclipmarkt viel dit op want het aanbod…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.