Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alberta Cross – “Mercy”

Wat hebben Alberta Cross en Panic! at the Disco met elkaar gemeen? Beide begonnen als een groep waarvan er vandaag nog slechts één lid van overblijft, maar blijven de bandnaam behouden. Petter Ericson Stakee startte in 2005 samen met basgitarist Terry Wolfers, die de groep verliet in 2013. Het bekendste lied van de groep is ongetwijfeld “Low Man” uit 2008, het werd namelijk gebruikt in meerdere series zoals o.a. Sons of Anarchy. Sinds het debuut heeft Alberta Cross al getourd met redelijk wat grote namen, zoals o.a. Neil Young, en bracht het zes albums uit. Volgend jaar voegt Stakee daar een zevende album aan toe, waarvan we vandaag al “Mercy” te horen krijgen.

Met een zachte gitaarintro begint “Mercy”, waarna het wordt vergezeld door een drum en een piano. Het nummer gaat over het hebben van een repetitief leven, zonder tussendoor eens te kunnen rusten. Het leven mag dan misschien wel repetitief zijn, maar “Mercy” is dat net niet. Wanneer het bijna in herhaling lijkt te vallen, voegt Stakee er een instrument aan toe. Zijn stem daarentegen bevat weinig intonatie of veranderingen, waardoor het naar het einde toe een beetje zagerig overkomt en hoewel we dat meestal niet echt waarderen, is het hier wel een meerwaarde voor de betekenis van de single. “Mercy” is een gezellig nummertje, maar zal niet zo lang in ons geheugen blijven nazinderen.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Natalie Bergman – “Shine Your Light on Me”

De naam Natalie Bergman is niet meteen de meest klinkende, maar als we je vertellen dat ze deel uitmaakt van Wild Belle,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alberta Cross - "Find A Home Out There"

Met “Find A Home Out There” tilt Alberta Cross een eerste tipje van de sluier die nog over hun zesde album hangt…
Nieuwe singles

Nieuwe single Muse

De mannen van Muse zitten niet stil, op het album is nog iets meer dan een week wachten maar toch konden we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.