Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single khai dreams – “Rats”

Met twee albums en evenveel ep’s op hun naam kunnen we wel zeggen dat khai dreams sinds het debuut in 2017 niet heeft stilgezeten. Binnenkort voegt de half-Vietnamese artieste daar een derde album aan toe met Absolute Heartbreak. Binnen het indiepopgenre heeft khai dreams toch wel al een naam voor zichzelf kunnen opbouwen. Fans van dat genre zullen daardoor misschien al eens onbewust naar hun geluisterd hebben, aangezien hun muziek regelmatig verschijnt in verscheidene indieplaylists. Van hun aankomende album kregen we eerder al “Bugs” te horen en nu geeft khai dreams ons een tweede voorproefje met “Rats”.

“Rats” begint met een gezellig gitaartje dat later wordt vergezeld door een iets stevigere beat. khai dreams zweeft aanvankelijk met hun stem over de instrumenten en is niet bang om eens in de hoogte te gaan tijdens het refrein. Helaas klinkt de artiest over het merendeel van het nummer hetzelfde en we moeten toegeven dat hun stem niet zo speciaal klinkt. Het is een gezellig liedje, maar iets te repetitief om vaker te horen. Hopelijk klinkt de rest van het album iets interessanter.

Absolute Heartbreak verschijnt op 27 januari volgend jaar.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Kensington - Time (★★★½): De succesformule uitgebreid

Geen band in onze lage landen die zich het stadiongeluid zo eigen heeft gemaakt als Kensington. Het gevolg laat zich al raden:…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Twilight Sad - "Rats" & "Public Housing"

Er zijn weinig bands die de stempel underrated meer verdienen dan The Twilight Sad. De band is al bezig vanaf 2003, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ghost – "Rats"

De Zweedse heavy metal band Ghost behoort zonder twijfel tot één van de spectaculairste groepen in het hele festivalcircuit. Bij elk nieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.