Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles The Twilight Sad – “Rats” & “Public Housing”

Er zijn weinig bands die de stempel underrated meer verdienen dan The Twilight Sad. De band is al bezig vanaf 2003, maar het is pas sinds hun tour met The Cure dat meer en meer mensen hen ook leerden kennen. Begin dit jaar verscheen met It Won/t Be Like This All the Time dan ook de vijfde plaat van de groep uit Schotland. Eentje waarmee ze nog eens al hun sterktes in de kijker zetten. Het bracht hen een uitverkochte show in de Orangerie van de Botanique op en een plaatsje op The Slope van Rock Werchter. Nu komt de groep met twee nieuwe liedjes die in dezelfde periode als die plaat werden opgenomen.

“Rats” is een intens rockliedje waarbij onheilspellende synths in combinatie met James Grahams vocals ons helemaal meeslepen in het verhaal. Het is krachtig en vooral een Twilight Sad nummer zoals we ze het liefst hebben. Stevige postpunkinvloeden in combinatie met emotionele power. “Public Housing” doet het dan iets rustiger en zijn fundamenten zijn meer gebouwd op een duistere baslijn, maar ook hier met een aanstekelijk refrein. Duister en licht wisselen elkaar verfijnd af op de twee nieuwe singles van The Twilight Sad, zoveel is zeker!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 oktober 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief