Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Dirty Nil – “Bye Bye Big Bear”

Voor je je blijft afvragen wie of wat in godsnaam die Big Bear is, laat ons al direct duidelijkheid scheppen. Big Bear is een winkel en parking in Hamilton, recht tegenover The Dirty Nils oude appartement. Het trio heeft er duidelijk heel veel goeie herinneringen gemaakt, want zoals je uit de titel kan afleiden, hoort bij ‘bye bye’ een afscheid. Een mooier eerbetoon kan het winkeltje niet krijgen dan een muzikale ode van het Canadese trio. In navolging van hun album Fuck Art, dat vorig jaar verscheen, is dit het eerste streepje nieuwe muziek dat we te horen krijgen.

“Bye Bye Big Bear” is naar hetgeen we van hen gewoon zijn eerder een traag nummer. Zanger Luke Bentham legt dan wel de nodige passie in de zanglijnen, de gitaren en percussie klinken eerder saai, zelfs op het randje van inspiratieloos. De typerende, swingende rock is in geen kilometers te bespeuren en zelfs als halve ballade blijven wij hier op onze honger zitten. De band slaagt er steeds in om met de regelmaat van de klok nieuwe muziek uit te brengen, maar misschien hadden ze deze keer eventjes de tijd moeten nemen om te herbronnen.

Vijf jaar lang was het hun clubhuis, hun piratenschip, hun gevangenis. Laat ons die positieve boodschap meenemen bij het afscheid van Big Bear en hopen dat de volgende single verdergaat waar Fuck Art de band gebracht had.

Instagram / Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Dirty Nil - "Doom Boy"

The Dirty Nil is een Canadese punkrockband die ons in het verleden al verraste met enkele leuke platen en uitstekende nummers. De…
Filmpje van de week

Filmpje van het jaar 2016

Iedere week vatten we de week samen door een overzicht te geven van de beste videoclips uit die week. Het is als…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 3 - 9 oktober 2016

Het was alweer even geleden dat we nog zo’n volle week met clipjes kregen. Het niveau was erg hoog en iedere clip…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.