Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Dirty Nil – “Doom Boy”

The Dirty Nil is een Canadese punkrockband die ons in het verleden al verraste met enkele leuke platen en uitstekende nummers. De band gaat al sinds 2006 mee en blonk in het verleden vooral uit door hun combinatie van rauwe rock met de snedigheid van punk en hun humoristisch kantje. Anno 2020 is er niet veel veranderd, maar toch mogen we vaststellen dat er een deel van dat rauwe kantje verdwenen is.

Als je de oudere platen beluisterd, dan zat er vaak nog een schreeuw van ontevredenheid in hun nummers, maar die hebben ze stilaan uit hun muziek gefilterd. De vorige plaat Master Volume was al iets minder rauw, en de vorige single “Done with Drugs” lag ook al in dat verlengde. “Doom Boy” is dus een nummer geworden dat niet verrast maar laat meteen horen dat ze ook zonder die occasionele schreeuw best aardig uit de hoek kunnen komen. “Doom Boy” start redelijk straf en doet denken aan een deeltje trashmetal. Daarna schakelt de band een versnelling terug en berust de rest van het nummer op hun beproefde recept. Met hier en daar nog eens een versnelling is dit nummer toch niet echt een hoogvlieger maar tegelijk ook niet slecht. Nostalgisch als we zijn, missen we misschien toch wel de rauwheid van vroeger.

“Doom Boy” zal samen met het nummer “Girlfriend” van The Modern Lovers verschijnen als 7″ op Dine Alone Records.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Boys - "Muzzle"

Er mag zich een bevolkingsgroep aangesproken voelen door Destroy Boys, maar het lijkt meer een statement dan een regelrechte aanval naar het…
AlbumsRecensies

Death By Unga Bunga - Heavy Male Insecurity (★★★): Tienermuziek voor de late twintiger

Wie weinig kaas heeft gegeten van punk en onverhoeds Death By Unga Bunga te horen krijgt, zal al snel denken dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX - "Fuck Euphemism"

NOFX is misschien wel de verpersoonlijk en de voortrekker van prettig gestoorde punkrock en de band draait al decennia lang mee aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.