Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wodan Boys – “Bells”

© Tim van der Zalm

De Nederlanders onder ons zullen waarschijnlijk wel al eens van Wodan Boys gehoord hebben. De Haagse jongens brachten namelijk vorig jaar hun allereerste ep uit, waarvan de opvolger dit jaar al is verschenen. De band zelf bestaat al van voor de coronapandemie en is gebouwd rondom het duo Mikkie B Wessels en Thomas van der Want, maar wordt ook aangevuld met een drummer en bassist. Dat resulteert in een portie rechttoe rechtaan rock, met een zeer herkenbaar geluid, al klinkt het daardoor niet altijd even origineel. Desalniettemin zou het ons niet verbazen moesten we binnenkort ook in België veel van Wodan Boys horen.

Al vanaf de eerste noten horen we dat ook “Bells” een typisch Wodan Boys-nummer is. De gitaren klinken wat te hard voor pop, maar dan weer net te zacht voor rock, waardoor we niet meteen van onze sokken worden geblazen. Gelukkig weet het refrein dat nog wat goed te maken, aangezien het wel nog makkelijk blijft hangen. Naar het einde toe verhoogt de intensiteit wat, maar wij sluiten toch af met het gevoel dat we dit allemaal al eerder gehoord hebben. Er zou dus gerust wat meer eigenheid in de nummers van Wodan Boys mogen komen.

Facebook / Instagram / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys - "Fun Fact"

2023 was het beste jaar tot nu toe voor Wodan Boys. Met de uitgave van Wodan Boys III, een platgespeelde festivaltent op…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 1): Goede vrijdag

Terwijl menig kind en gezin dit weekend paaseitjes zal rapen, zoeken wij op Paaspop drie dagen lang naar de meest diverse groepen….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wodan Boys - "Thunder Glove"

Wanneer we het hebben over de bruisende Nederlandse muziekscene, zijn veel ogen gericht op wat er in Den Haag gebeurt. De stad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.