Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Doors – “Paris Blues”

The Doors kennen we allemaal wel, of het nu van het aanstekelijke “Light My Fire” is, of het beklijvende “The End”. De legendarische band brak door in de jaren zestig en scheerde hoge toppen, tot het noodlot in 1971 toesloeg en frontman Jim Morrison overleed. Het maakte The Doors zeker niet minder interessant, want vijftig jaar later worden ze nog steeds aanzien als een echte cultband, die ook heel wat grote bands en artiesten heeft beïnvloed, zoals bijvoorbeeld Nick Cave en Patti Smith.

“Paris Blues” is waarschijnlijk het laatste nummer uit de kluis dat nog niet eerder werd uitgebracht. Zoals de titel al doet vermoeden, wordt de liefde die The Doors voor blues hadden nog eens ferm geïllustreerd. De slidegitaar van Robby Krieger en de keyboards van Ray Manzarek treden meteen op de voorgrond, waarna de stem van Jim Morrison het helemaal afmaakt. “Paris Blues” is zo’n heerlijke bluesjam, die je eigenlijk een uur aan een stuk zou kunnen beluisteren.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

410 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Features

Record Store Day 2022: Tien releases om naar uit te kijken

Op zaterdag 23 april is het weer Record Store Day; de feestdag bij uitstek voor liefhebbers van vinylplaten in al haar facetten….
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": Max Gardener

Max Gardener is an 18 year old musician who has written, performed, recorded and mixed his first two albums, Fear of Mirrors…
Vragen van "Den Beir"

Westtalent, de finalisten: Brent Beukelaer

Op de finale van een West-Vlaamse wedstrijd kan de betere Nederlandstalige chanson niet ontbreken. Hiervoor zorgt Brent Beukelaer en zijn band. Met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.