Vragen van "Den Beir"

Westtalent, de finalisten: Brent Beukelaer

Op de finale van een West-Vlaamse wedstrijd kan de betere Nederlandstalige chanson niet ontbreken. Hiervoor zorgt Brent Beukelaer en zijn band. Met onder meer een violist, een bassist, een pianist en zijn eigen gitaar slaagde hij er in om de jury in de Cactus te overtuigen en kreeg zo alsnog een finaleplaats. Zijn kleinkunst nummers zijn dan ook zo fijnbesnaard dat je ze niet zo snel vergeet. Door onder meer een zuivere moedertaal in zijn liedjes te steken creëert hij ook enige herkenbaarheid wat hem in de finale alleen maar ten goede kan komen.


 
Je mag je band voorstellen met behulp van één klassieker, welke?

De Fanfare van Honger en Dorst van Lieven Tavernier. We studeren allemaal in Gent, dwalen daar vaak door de straten en hebben veel honger en dorst, bij wijze van spreken.

Op welke plaats zou je ooit een concert willen spelen?

In de Efteling natuurlijk! In een van de decors van de droomvlucht terwijl mensen errond zweven in die karretjes zo. Lijkt me helemaal top.

Wat is het beste nummer om bij te vrijen?

Sowieso The End van The Doors, blijft toch wel het meest intense en organische nummer ooit voor mij!

Als je voor één dag een artiest zou kunnen zijn, wie zou dat zijn?

Dan zou ik toch voor Salvador Dalí gaan. Ongetwijfeld een uiterst interessant persoon.

Als je ooit een soundtrack zou mogen maken voor een serie/film, welke zou het zijn en waarom?

Als serie Carnivale! Heel toffe mysterieuze sfeer, freakshow/circus achtig en nog zoveel meer. Spijtig dat ze die nooit hebben afgemaakt (enkel de eerste 2 seizoenen zijn verfilmd), als ze ooit het derde maken wil ik vrijwilligen!

Als film Cold Mountain, dan kan ik eindelijk onbeschaamd traditionele appalachian folk music spelen! Hoera!

Welke artiest is underrated en welke artiest is overrated?

De band ‘Free’ is zeker wel underrated in het opzicht dat niet veel mensen ze nu nog kennen, een heel toffe band uit de jaren 70.

Coldplay lijkt me toch wel overrated, of toch zeker in hun latere periode. Maar dat is uiteraard persoonlijk he, ieder zen ding!

Wat is het perfecte nummer om mee wakker te worden?

Canaan van Black Dub (Band van Trixie Whitley en Daniel Lanois)! Wat een sfeer en zonder twijfel de beste wereld-aan-kun-muziek!

Jullie zijn de enige Nederlandstalige band, waarom de keuze voor de wondermooie moedertaal?

Teksten! Verhalen zijn overal, iedereen heeft er constant op elke manier en overal mee te maken. In het Engels komen die minder over, het draait (in Vlaanderen toch) vaak meer om de melodie dan. Daarnaast gaan mensen ook minder snel actief naar de tekst luisteren. Je krijgt, tekstueel gezien, meer terug voor dezelfde moeite. Daarnaast is het een prachtige zangtaal, totaal anders, op elk vlak, dan het Engels. En het wordt ook nog een pak persoonlijker, gelukkig zeg ik niet alles letterlijk maar je kan toch al een groot aantal geheimen en weetjes over mij te weten komen uit mijn teksten.

Hieronder vind je nog een interview dat we met Brent Beukelaer en zijn band deden na het concert in Cactus Muziekcentrum.

FacebookSoundCloud

5 november 2015

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief