Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nagasaki Swim – “Eternal”

Credit: Cheong Park

Jasper Boogaard van Nagasaki Swim maakte zijn eerste album The Mirror grotendeels zelf in zijn thuisstudio. Tijdens het maken van dat album borrelden er al ideeën voor het tweede album bij hem op. Door het succes van het eerste album kwamen er allemaal mogelijkheden die een snelle release niet in de weg zouden hoeven te staan: Een nieuw label, een beurs. Het bleek toch allemaal niet zo simpel als gedacht. En zo zijn we alweer twee jaar verder. Maar nu is daar gelukkig weer een single: “Eternal”.

Het begint met vogelgeluiden waarna je gelijk in het nummer wordt gezogen door de gitaar en drums. De dromerige zang van Boogaard doet de rest. Het brengt ons in een lekkere cadans wat ons hoofd heen en weer doet wiegen. Halverwege valt nog een trompet in die het nummer diepte geeft. Subtiel klinken de achtergrondvocalen, waarna trompettist Marty Gottlieb-Hollis ons aan de hand meeneemt naar het einde van het nummer. “Eternal” is zo’n nummer dat elke luisterbeurt beter wordt.

“Eternal” staat op het album Everything Grows dat op 3 maart 2023 verschijnt op Excelsior Recordings.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nagasaki Swim - Everything Grows (★★★½): Opgewekte melancholie

Er verschijnen per week honderden albums waarover een recensent hun mening over zou kunnen geven. Soms zien we door de bomen het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.