Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai – “i know nothing”

© CPU – Stijn Verbruggen

Er zijn maar weinig hedendaagse artiesten die zich zo graag in een bad vol controverse baden als slowthai. De Britse rapper, afkomstig uit het grijze Northampton, heeft niet bepaald een goede reputatie en durft met doelgerichte acties zoals tijdens de Mercury Prize het publiek te choqueren. Dat leverde hem niet alleen heel wat tegenstanders op, maar evenzeer een wellicht nog grotere groep fans. Zijn laatste eigen muzikale wapenfeit Tyron uit 2021 was in ieder geval een interessante inkijk in de persona van slowthai met een spannende dualiteit tussen zijn gevoelvolle en de grimmige kant. Zijn derde album is helemaal klaar en om dat te vieren gooit hij met “i know nothing” een eerste track voor de leeuwen.

Los van de escapades is slowthai gewoon ook een geweldige muzikant met een sterke visie en dat bewijst hij wederom op zijn nieuwe “i know nothing”. Samen met de gevierde producent Dan Carey (Fontaines D.C., Squid, black midi etc.) stak hij een erg veelzijdig en intrigerend nummer in elkaar dat vanaf de eerste seconden je helemaal opslorpt in een ruig en duister universum. Daarvoor zorgen in de eerste plaats de ijzingwekkende pianoklanken en een obscuur stemeffect. De spanning stijgt geleidelijk aan om halfweg helemaal te ontploffen. Hevige gitaarriffs en een vlijmscherpe slowthai gooien nog meer olie op het vuur en doen de intensiteit van “i know nothing” toenemen. We weten niets, maar wel dat slowthai keer op keer weet te verrassen met zijn ongefilterde en vernieuwende muziek.

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1719 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai - “Selfish”

Een van de releases waar we dit jaar ongetwijfeld het meest naar uitkijken, is toch wel het derde studioalbum van slowthai. De…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mount Kimbie - MK 3.5: Die Cuts | City Planning (★★★): Melancholie op de dansvloer

Het geduld van Mount Kimbie fans werd al enkele jaren op de proef gesteld. Nadat het duo drie jaar de tijd nam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.