Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIKKE – “Beef Met Mezelf”

© CPU – Chris Stessens

Sinds de release van 130 KILO heeft de Limburgse rapper DIKKE zijn stempel gedrukt op de Belgische hiphopscene. Door de deal met label Top Notch kreeg zijn muziek ook de nodige aandacht waardoor het voor DIKKE allemaal een versnelling sneller ging. In hetzelfde jaar dat 130 KILO uitkwam, dropte Mohamed Eddahbi Agounad, hoe DIKKE echt heet, zijn tweede album Nooduitgang, dat ook weer goed werd onthaald. Na het uitbrengen van twee albums volgden er nog een paar losse singles zoals “Laat Me FF” en “Gasolina” en nu laat hij “Beef Met Mezelf” los op de wereld.

“Beef Met Mezelf” is anders dan dat we gewoon zijn van DIKKE. Vanaf de eerste noot van de piano is het al duidelijk dat dit nummer een emotionele track gaat zijn. Doorheen het luisteren naar de plaat komt de boodschap naar boven: ondanks alles dat op je pad komt, goede en slechte dingen, is het belangrijk dat je blijft focussen op je doel. DIKKE zijn tekst beschrijft heel goed wat hij bedoelt. Zo rapt hij over dat je, figuurlijk, uit de bocht kan vliegen, maar dat je altijd terug moet opstaan en verdergaan. Een heel sterke en mooie boodschap, die de rapper op een zeer aangename manier overbrengt. Ook het refrein is van hoge kwaliteit, wat ervoor zorgt dat het totale plaatje klopt.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 1): Hard en hart

In de buik van de festivalzomer vindt naar goeie gewoonte Rock Herk plaats in Herk-de-Stad. Het tweedaagse festival mocht ook dit jaar…
InstagramLiveRecensies

Moen Feest (Festivaldag 2): To the Moen and back

In het West-Vlaams betekent ‘moen’ zoveel als moeten. Het is toevallig ook de naam van een landelijk dorpje dat zich meer en…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 1): Hoge toppen, Lage Landen

De eerste dag van Pukkelpop wordt nooit als een volwaardige festivaldag gezien, maar toch is dat tegenwoordig steeds meer wel dan niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.