Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIKKE – “Gasolina”

DIKKE is zonder enige twijfel een van de hardwerkendste rappers van ons land. De uit Limburg afkomstige artiest speelt niet alleen veel shows, maar brengt ook nog eens aan een heel hoog tempo muziek uit. Vorig jaar waren er de twee albums 130 Kilo en Nooduitgang en dit jaar kreeg hij de menigte weer snel mee dankzij hitje “Laat Me FF“. Ook in Nederland valt zijn muziek in de smaak en zo mocht hij al samenwerken met grote namen als Josylvio en Willie Wartaal. Een nieuw album staat gepland voor het najaar, maar nu kleurt hij nog eens de zomer met het aanstekelijke “Gasolina”.

“Gasolina” mag je gerust als de opvolger van zijn vorige zomerhit “Paris Hilton” noemen, want ook met deze single zal hij de komende maanden de hiphopfeestjes beheersen. Dat de beat wat dezelfde richting uitgaat als “Paris Hilton”, is misschien een klein mankementje waar we net iets meer van hadden verwacht, maar dat maakt de flow van DIKKE grotendeels goed. Het refrein is ook redelijk eenvoudig, met als gevolg dat het na de eerste luisterbeurt al blijft hangen en makkelijk meegezongen kan worden. “Gasolina” is dus niet het meest vernieuwende DIKKE-nummer, maar de Limburger geeft zijn fans exact dat wat ze graag willen horen.

DIKKE speelt volgende week een Limburgse thuismatch op de openingsdag van Pukkelpop en op zaterdag 3 september in Antwerpen op Fire is Gold.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1724 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIKKE - "Beef Met Mezelf"

Sinds de release van 130 KILO heeft de Limburgse rapper DIKKE zijn stempel gedrukt op de Belgische hiphopscene. Door de deal met label…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 1): Hoge toppen, Lage Landen

De eerste dag van Pukkelpop wordt nooit als een volwaardige festivaldag gezien, maar toch is dat tegenwoordig steeds meer wel dan niet…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Portland, DIKKE, Cellini en meer op PKP DWNTWN!

Het duurt nu echt niet meer lang voor de festiviteiten in Kiewit effectief van wal steken, dus heeft Pukkelpop komend weekend al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.