Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Private Function – “Seize and Destroy”

© Robert ‘Squid’ Collins

De Australische punkband Private Function kan je eigenlijk niet meteen in één hokje steken. Wat je wel altijd kan zeggen, is dat ze proberen om hun muziek met een bepaalde humoristische insteek aan te pakken. Zo ook op nieuwe single “Seize and Destroy”. Frontman Chris Penney zegt namelijk dat de song een drieluik afsluit dat begon bij The Stooges’ “Search and Destroy”, werd vervolgd door Metallica’s “Seek and Destroy” en nu dus eindigt bij “Seize and Destroy”. Met die namen in het achterhoofd, weet je dat deze nieuwe single heel stevig moet binnenkomen.

Al van bij de baslijn in het begin van de single, weet je dat er hier geen gas zal worden teruggenomen. De riffs vliegen weelderig in het rond, de vocals van Penney klinken extreem agressief en het geheel explodeert als een mentos in een cola light. De invloeden van Metallica zijn opvallend door de thrashy gitaren en de felle vocals, maar in het midden van de song slaat het toch een klein beetje om. We krijgen een rustpauze met een baslijn die wel nog steeds van een bepaalde dreiging uitgaat, dan volledig open breekt in een logge sound om uiteindelijk met een heerlijke gitaarsolo te komen. Private Function haalt met andere woorden alle clichés van het metal/punkgenre boven, maar doet dit op zo’n strakke manier dat je niet anders kan dan zeggen dat dit de perfecte aanvulling is op de trilogie.

We raden iedereen ook aan om de videoclip te bekijken, want deze geeft perfect weer wat je in de single hoort en past perfect bij de releasedatum van de single: Halloween. “Seize and Destroy” komt van de nieuwe plaat die begin 2023 zou verschijnen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.