Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Academic – “Pushing Up Daisies”

Toen de jongens van The Academic voor het eerst hun neus aan het venster staken, zag het ernaar uit dat ze een mooie toekomst tegemoet gingen. Dat was niet geheel onterecht, gezien hun nog jonge leeftijd en de fijne indierocknummers die ze uitbrachten. Debuutplaat Tales From The Backseat deed het op zich best goed, maar sindsdien zijn de Ieren toch veelal weggezakt. Met wat losse singles en een paar ep’tjes sleepte het allemaal wat aan, maar nu zit er met Sitting Pretty eindelijk een tweede langspeler in de pijplijn. Die verschijnt begin volgend jaar, maar nu krijgen we al het nieuwe “Pushing Up Daisies” te horen.

Al van bij de begintonen van deze nieuwste creatie lijken de Ieren duidelijk te willen maken dat de jongens van toen nu mannen geworden zijn. Dat neemt ergens de speelse onbezonnenheid van vroeger weg, maar geeft langs de andere kant ook wel een grotere uitstraling mee aan de muziek. Toch voelt het nieuwe “Pushing Up Daisies” iets te ongeïnspireerd aan om ons helemaal van onze sokken te blazen. Begrijp ons niet verkeerd; tof is de single zeker en ook de groovy gitaarsolo’s komen op zich fijn binnen, maar er gebeurt net iets te weinig om ons te overtuigen. Een fijn nummer van The Academic dus, maar ook niet meer dan dat.

Sitting Pretty verschijnt op 10 februari. Op 5 maart stelt de band die plaat voor in de Botanique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1625 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Academic - "My Very Best"

Er was een tijd waarin jonge bandjes van aan de andere kant van het Kanaal vrolijke indierock op ons afvuurden. Daar is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Academic - "Kids (Don't End Up Like Me)"

The Academic fungeert al enkele jaren als vrolijke zonnestraal in het druilerige Ierland. De vier jongens kwamen de muziekwereld ingestormd met hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Academic - "Acting My Age"

Vrijdag verschijnt een nieuwe ep van onze goeie vrienden van The Academic, geproducet door ex-Kaiser Chiefsdrummer Nick Hodgson. De Britse band konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.