Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SZA – “Shirt”

Sinds singer-songwriter SZA haar laatste album CTRL uitbracht in 2017, hebben fans niets anders gedaan dan aan haar voeten liggen smeken om een vervolg. De hype was niet onterecht, want het was een bepalend album binnen haar carrière dat putte uit vele genres. Het was vooral SZA’s kwetsbare en vlotte songwriting die de show stal, het leverde haar zelfs een platina album op. Met haar eigen visie van r&b begon ze zonder twijfel de wereld te veroveren. Op die nieuwe langspeler wachten we jammer genoeg nog steeds, maar de zangeres wist ons wel al te bekoren met samenwerkingen met onder andere Kali Uchis en Doja Cat die haar beide de kans gaven om nog meer kanten van zichzelf te tonen. Vorig jaar bracht de Amerikaanse nog haar single “I Hate U” uit, maar vandaag verlost ze ons uit ons lijden met haar langverwacht nummer “Shirt”. De zangeres teasede haar fans al eens in 2021 door een stukje op TikTok te verspreiden. Sindsdien smeekt iedereen om een releasedatum, en die is vandaag.

“Shirt” komt op gang met een stevige bas die haar stem een beetje wegcijfert. Na een tijd raken onze oren er wel aan gewend, maar de bas blijft overheersen op het lied, terwijl het eigenlijk haar stem moet zijn dat de show steelt. Ondanks de luide achtergrondmuziek klinkt de zangeres beter dan ooit, van wat we kunnen horen tenminste. Haar stem is enorm gegroeid, als dat zelfs nog mogelijk was. Toch blijft “Shirt” een klassieke SZA-single, wat niet slecht is. Bars, melodieën, gevoelens en verhalen: het zit er allemaal in. Ze blijft de grenzen van r&b opzoeken en zegt wat ze wil zeggen. De singer-songwriter vergt misschien veel geduld voor nieuwe muziek, maar als je het volhoudt dan is het eindproject waarschijnlijk het wachten waard. Dat bewijst ze nu nogmaals met “Shirt”.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

SZA - SOS (★★★): Verdronken in ambitie

In 2017 leek het alsof er een nieuwe superster was geboren in de vorm van SZA. Tijdens de zomer van dat jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Chloe George - "Penny"

Elke nieuwe artiest die bij FADER onder contract staat, trekt automatisch onze aandacht, want met labelgenoten als Clairo, Slayyyter en Lewis Del…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SZA - "The Anonymous Ones"

Het gaat de laatste tijd de goede kant op voor SZA. Recentelijk verscheen ze op het nummer “Kiss Me More” van Doja…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.