Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macklemore – “FAITHFUL” (feat. NLE Choppa)

© CPU – Ymke Dirikx

Er was een tijd waarin alles dat Macklemore en zijn kompaan Ryan Lewis aanraakten, in een regelrechte hit veranderde. Zoals zo vaak veranderen de tijden weliswaar en moet het gewoon gezegd dat de Amerikaanse poprapper vandaag de dag helemaal niet meer zo populair is als pakweg een dikke vijf jaar geleden. Of hij dat zelf ook wil toegeven, is nog maar de vraag. Dat de man zijn populariteit wel weer wil opkrikken, werd de afgelopen maanden al duidelijk. Zo ziet het ernaar uit dat hij een derde soloplaat klaar heeft, waaruit we met “CHANT” al een verrassend leuke popsong uit te horen kregen. Nu krijgt die gezelschap van het nieuwe “FAITHFUL”, en dat valt toch wel dik tegen.

De single start met een nogal vage intro van de hand van NLE Choppa, waarna Macklemore zijn innerlijke gangster naar boven haalt. En dat voelt gewoon heel erg fake en cringe aan. De Amerikaan laat zich begeleiden door een beat die zomaar uit Grand Theft Auto van de jaren stillekes zou kunnen komen, want binnen de kortste keren hebben we het gevoel dat we door San Andreas rijden. Tof voor op de achtergrond, maar niet bijster origineel. Dat laatste is ook van toepassing op de ‘bars’ van Macklemore, want geen haar op ons hoofd gelooft een woord van wat hij brengt. Jammer, want de vorige twee singles klonken wél tof.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Macklemore, Dry Cleaning en meer naar Pukkelpop 2023!

Nu de paaseitjes zijn verteerd en de examens zijn ingevuld, ziet ook Pukkelpop zijn kans schoon om uit zijn lenteslaapje te ontwaken….
InstagramLiveRecensies

Macklemore @ Vorst Nationaal: Geen slechte dag

Voor de hoogdagen van Macklemore moeten we ondertussen al een dikke tien jaar terug in de tijd. De Amerikaanse rapper scoorde toen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.