Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lip Service – “Humble Me”

© Casper de Geus

Lip Service is nog maar actief sinds 2019, maar laat menig muziekliefhebber toch al nieuwsgierig opkijken. Het ziet er naar uit dat Kasper Cornelus, Hannah Cornelus, Roel Delplancke en Mathijs Steels aardig op weg zijn om een groot publiek te bereiken. Zo was onder meer Studio Brussel al erg lovend over de band en hun twee nieuwste singles “Funny Face” en “Humble Me”, zijn twee nummers die de band in een stroomversnelling kunnen brengen.

“Humble Me”, de nieuwste release, valt onder de noemer indiepop en doet zijn best om de luisteraar te hypnotiseren met een opgewekt deuntje. De zachte stem van Kasper Cornelus begeleidt het unieke verloop van het nummer, waarin Lip Service met een behoorlijke portie zelfvertrouwen toont wat ze in hun mars hebben. Het heeft een ‘theme song’-gehalte waarbij de melodie vaak onverwachte bochten neemt, zonder het ritme van de luisteraar te verstoren. Deze soort muziek zou trouwens perfect thuishoren bij de meeslepende liedjes dat het spelletje FIFA gebruikt. Het is een vrolijk nummer dat je aanzet om onophoudelijk met het hoofd mee te schudden. Beginnend met stevige drums gaat het al snel over tot breekbare zang met voorzichtige gitaren. De basgitaar van Hannah Cornelus zorgt voor de jazzy sfeer terwijl de drums en gitaren te pas en te onpas de aandacht terugeisen. De lyrics beschrijven een soort bewust afwezige liefde, die duidelijk met veel liefde bezongen wordt.

“Humble Me” zal in januari 2023 te beluisteren zijn op hun debuutplaat Funny Face, waar ook acht andere nummers op zullen staan. Zet je maar schrap, want deze groep heeft hun start zeker niet gemist.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - “Bittersweet”

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans - "Superglue"

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten…
LiveRecensies

MEAU @ De Roma: Huiskamerconcert XXL

Waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Onder dat motto koos de Nederlandse singer-songwriter Meau Hewitt in 2020…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.