Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – “Desire”

© CPU – Jan Van Hecke

Het is ondertussen duidelijk  dat het volgende album in het Balthazaruniversum er eentje zal zijn van Warhaus. Het soloproject van Maarten Devoldere verdween na twee sterke albums (We Fucked a Flame Into Being en Warhaus) eventjes naar de achtergrond en dat omwille van de release Balthazar-albums Fever en Sand. Dat betekent niet dat Devoldere het voor Warhaus kleinschaliger aanpakt, want comebacksingle “Open Window” werd al voorzien van een grootse outro en “It Had to Be You” bevatte dreunende trompetten en meer. Wat Warhaus tot Warhaus maakte op die twee eerste platen was naast Devoldere ook de aanwezigheid van zijn toenmalig lief en muze Sylvie Kreusch. Ondertussen bracht zij een soloalbum uit over hun break-up en met een albumtitel als Ha Ha Heartbreak kan het derde album van Warhaus niet anders dan over dezelfde break-up gaan.

“Desire” duurt een dikke vier minuten en opent met zwoele meerstemmige zang. Ja, een beetje zoals Balthazar, maar dan sexyer en dat is ook niet moeilijk als je over verlangen zingt. Het nummer klinkt een beetje zuiders dankzij de toffe extra geluiden op de achtergrond en ook de backingvocals van Billie Leyers maken het nummer net iets specialer en zweveriger. “Desire” is een zacht nummertje dat op zich zoet smaakt, maar heel plots stopt op het moment waar je nog meer verwacht. We kijken alvast uit naar de rest van de plaat.

Op 11 november verschijnt Ha Ha Heartbreak en op 27 november staat Warhaus in de Handelsbeurs in Gent.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

986 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Warhaus @ Ancienne Belgique (AB): Op geen foutje te betrappen

Met drie volwaardige albums onder de arm kunnen we Warhaus niet meer onder de noemer ‘zijproject’ catalogiseren. Waar Maarten Devoldere de tijd…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2022

Na enkele jaren die in het teken stonden van het coronavirus, kon het Belgische muzieklandschap zichzelf eindelijk terug rechttrekken met een ietwat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.