Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus – “Desire”

© CPU – Jan Van Hecke

Het is ondertussen duidelijk  dat het volgende album in het Balthazaruniversum er eentje zal zijn van Warhaus. Het soloproject van Maarten Devoldere verdween na twee sterke albums (We Fucked a Flame Into Being en Warhaus) eventjes naar de achtergrond en dat omwille van de release Balthazar-albums Fever en Sand. Dat betekent niet dat Devoldere het voor Warhaus kleinschaliger aanpakt, want comebacksingle “Open Window” werd al voorzien van een grootse outro en “It Had to Be You” bevatte dreunende trompetten en meer. Wat Warhaus tot Warhaus maakte op die twee eerste platen was naast Devoldere ook de aanwezigheid van zijn toenmalig lief en muze Sylvie Kreusch. Ondertussen bracht zij een soloalbum uit over hun break-up en met een albumtitel als Ha Ha Heartbreak kan het derde album van Warhaus niet anders dan over dezelfde break-up gaan.

“Desire” duurt een dikke vier minuten en opent met zwoele meerstemmige zang. Ja, een beetje zoals Balthazar, maar dan sexyer en dat is ook niet moeilijk als je over verlangen zingt. Het nummer klinkt een beetje zuiders dankzij de toffe extra geluiden op de achtergrond en ook de backingvocals van Billie Leyers maken het nummer net iets specialer en zweveriger. “Desire” is een zacht nummertje dat op zich zoet smaakt, maar heel plots stopt op het moment waar je nog meer verwacht. We kijken alvast uit naar de rest van de plaat.

Op 11 november verschijnt Ha Ha Heartbreak en op 27 november staat Warhaus in de Handelsbeurs in Gent.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

944 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

Dansende Beren zomerhit 2022

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "It Had To Be You"

In 2016 moest Balthazar nog even op pauze zodat de bandleden elk hun creativiteit hun eigen loop konden laten gaan, maar dat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Warhaus - "Open Window"

Na drie albums had Belgische trots Balthazar er eventjes genoeg van. De bandleden vonden het tijd voor iets anders en zo stampte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.